Antena 3 CNN Timp liber Fun Campanie electorală la mişto: România caută prim-ministru pe BestJobs.ro

Campanie electorală la mişto: România caută prim-ministru pe BestJobs.ro

Campanie electorală la mişto: România caută prim-ministru pe BestJobs.ro
19 Noi 2008   •   19:37
EXCLUSIV ANTENA3.RO Să aibă experienţă în condus ţări, să se îmbogăţească DOAR din salariu şi să ia bonusuri numai în funcţie de realizările profesionale. Aşa arată cerinţele unui anunţ postat luna aceasta pe site-ul de joburi BestJobs.ro, care este încadrat la locurile de muncă ale Guvernului şi care descrie, într-un limbaj ironic, oferta pentru postul de prim-ministru al României, valabilă până la sfârşitul lunii noiembrie.
Ce trebuie să facă candidatul pentru postul de prim-ministru, care, după cum rezultă din anunţ, poate fi ocupat şi de o femeie ? ?Să fii extrem de capabil(ă), cu experienţă în condus ţări, dornic(ă) să rămâi în istorie şi să te îmbogăţeşti DOAR din salariul pe care ţi-l plătim şi din bonusurile primite la atingerea obiectivelor?.
De asemenea, viitorul prim-ministru trebuie ?să creeze un mediu economic şi social care să îi convingă pe românii din străinatate să se întoarcă (sau să regrete că nu se întorc)?. Anunţul mai zice ?să ne faci mândri că suntem români aka să nu ne mai fie ruşine când scoatem paşaportul în UE, SUA etc. (sau oriunde în altă parte decât în lagărul ex-socialist)?.
Calităţile prim-ministrului-model, măcar în anunţ, dacă nu şi în realitatea cotidiană, continuă cu ideea de profesionalism. Astfel, ministrul trebuie ?să ne înveţe că trebuie să muncim eficient ca să avem bani şi să ne protejeze pe cât posibil de crize subprime... în fine, ai prins ideea?.
Pentru respectarea acestor angajamente, primul ministru ?va fi poleit cu aur, iar dacă depăşeşte obiectivele, cu platină. Cam atât?, mai cuprinde anunţul.


Angajarea prim-ministrului se face pe o perioadă de opt ani, ?cu obiective intermediare din 6 în 6 luni?. Anunţul prevede şi sancţiuni pentru nerespectarea obiectivelor şi nejustificarea eşecului : ?te dăm afară şi ne dai 80% din salariul plătit deja înapoi. În plus, îţi dăm comentarii negative pe facebook, linkedin şi pe blogul tau, suficiente cât să nu te mai angajeze nici o ţară.
Firma care se ocupă de angajarea prim-ministrului este ?relativ alfabetizată şi bună la orice, de la căpşuni la software şi membră UE şi NATO?, după cum arată anunţul pe site-ul de joburi. Candidaţilor se cer ?cv-uri, scrisori de intenţie şi recomandări de la locurile de muncă anterioare la vreausafiuprimministru AT romania dot ro.?
Până acum, la postul de prim-ministru al României au aplicat pe BestJobs.ro 99 de persoane. Timp mai este, până pe 30 noiembrie, când încep alegerile parlamentare.
?Se bagă cineva? De data asta, RUGAM SERIOZITATE!?, concluzionează anunţul de angajare.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministru alegeri parlamentare joburi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close