Antena 3 CNN High Tech Google dezvăluie identitatea unui blogger, după ce un fost model a fost insultat pe internet

Google dezvăluie identitatea unui blogger, după ce un fost model a fost insultat pe internet

Google dezvăluie identitatea unui blogger, după ce un fost model a fost insultat pe internet
20 Aug 2009   •   11:51

Un fost manechin ?Vogue? a acţionat în instanţă un blogger, după ce a fost insultat pe internet.
Liskula Cohen a creat un precedent periculos pentru bloggeri pentru că instanţa a obligat Google să facă publică identitatea celui care a făcut-o ?târâtură? şi ?împuţită? pe site-ul numit "Skanks in NYC" (?Împuţiţi la New York?).

?Nu cred că am făcut nimic ca să merit insultele primite?, susţine fostul manechin. După ce a obţinut victoria mult dorită în tribunal, Coghen a declarat că l-a ?iertat? pe blogger. ?Este o persoană fără importanţă pentru mine?, a spus aceasta.

Procesul a început în luna ianuarie, după ce femeia a înaintat o plângere pentru calomnie, informează Daily News. Fostul model a fost descris pe internet drept ?cea mai mare împuţită, urâtă şi târătură din New York?.

Întrebată de ce s-a luptat atât de mult pentru un rezultat favorabil în instanţă, aceasta a declarat: ?De ce aş fi renunţat la proces? Dacă eşti atacat, trebuie să ripostezi!?

Autorităţile au obligat Google să facă publică identitatea persoanei care a insultat-o pe Liskula Cohen. Blogul pe care apăruseră informaţiile era găzduit de blogger.com.

Andrew Pederson, purtătorul de cuvânt al companiei, a declarat că Google susţine persoanele care sunt atacate virtual şi, în cazul în care este necesar, va dezvălui informaţiile cerute prin hotărârea judecătorească.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google internet
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close