Antena 3 CNN High Tech Google va introduce sistemul Android pe computere portabile

Google va introduce sistemul Android pe computere portabile

Google va introduce sistemul Android pe computere portabile
Sursa foto: mobil google
20 Feb 2009   •   11:59

Sistemul de operare Android al Google Inc.ar putea intra pe computerele portabile, încă din acest an, după ce şi-a făcut debutul pe telefoanele mobile, pas ce va ataca supremaţia Microsoft Corp.
Google ar putea să îşi folosească numele său de marcă şi comunitatea de programatori pentru ca softul să ajungă pe notebookurile low cost.
Google accelerează competiţia cu Microsoft în domenii din afara motoarelor de căutare pe internet, unde deţine peste 60% din piaţa americană. În vreme ce Android se luptă deja cu Microsoft pe piaţa softurilor pentru mobile, mutarea pe PC va duce lupta pe terenul de casă al rivalilor- Microsoft deţine peste 90% din piaţa sistemelor de operare pentru PC. Google, a pierdut 10,47 dolari, sau 3 procente, la 342,64 dolari pe piaţa Nasdaq, iar anul trecut acţiunile au pierdut 56 procente. Microsoft, care a căzut 45 procente în 2008, a pierdut 21 cenţi, la 17,91 dolari, scrie Bloomberg.
Google nu declară deocamdată dacă intenţioneasă să promoveze Android ca un sistem. Este o platformă deschisă, aşa că orice companie poate să o folosească cum doreşte, declara purtătoarea de cuvânt Carolyn Penner. ?Oricine poate lua platforma Android şi să adauge un cod sau să o descarce pentru a creat un mobil fără restricţii? . Aşa numitele netbooks, cunoscute şi ca mini-notebook, reprezintă partea cu cea mai mare creştere din industria PC. Mărimea pieţei se va dubla în acestan, în vreme ce tradiţionalele notebook vor creşte în vânzări doar cu 1,2 procente, estima Goldman Sachs Group Inc.
Google a demarat Android în 2007 ca parte a unui efort de a crea un software gratis pentru telefoane. Se bazează pe sistemul de operare Linux. Oricum părerile experţilor sunt împărţite în legătură cu şansele programului de a putea avea o bună cotă de piaţă, sau chiar posibilitatea de a intra pe piaţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close