Antena 3 CNN High Tech Limbo, noul virus de tip "troian" face ravagii pe internet

Limbo, noul virus de tip "troian" face ravagii pe internet

Limbo, noul virus de tip "troian" face ravagii pe internet
01 Oct 2008   •   23:22

Un nou virus de tip "troian" face ravagii pe internet. Denumit "Limbo", acesta ameninţă în special posesorii de carduri bancare care efectuează plăţi online ale unor facturi. Aceştia sunt convinşi să ofere informaţii personale precum PIN-ul cardului. Troianul poate fi achiziţionat de orice hacker pentru 350 de dolari.
Malware-ul "Limbo" se infiltrează într-un browser web (Mozilla, Internet Explorer, Opera) printr-un simplu update, şi poate infecta astfel orice calculator. "Nimic nu indică faptul că este ceva în neregulă, cu excepţia faptului că eşti rugat să furnizezi unele informaţii pe care nu le comunici în mod obişnuit. Dacă eşti convins că în acel moment comunici cu banca, hackerii pot obţine orice informaţie doresc", a declarat Uri Rivner, şeful departamentul Noi Tehnologii la RSA Consumer Solutions, citat de itworld.com. Rivner a mai precizat că "Limbo" poate ajunge în orice computer prin mai multe căi inclusiv mesajele de tip pop-up care cer instalarea unui program de tip ad-on, dar şi alte metode care nu sunt sesizate de utilizator.
Pe piaţa neagră "Limbo" este disponibil chiar şi la preţul de 350 de dolari, după ce la apariţia sa, acum doi ani costa în jur de 5000. Specialiştii sunt îngrijoraţi de faptul că virusul a devenit foarte accesibil. Deocamdată, în România nu au fost semnalate cazuri de fraude prin intermediul acestui virus. Cei care au de gând să-l achiziţioneze şi să-l folosească riscă până la şase ani de închisoare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close