Antena 3 CNN Actualitate Ei sunt infractorii României? Un bătrân de 80 de ani, aruncat la închisoare pentru o palmă de pământ

Ei sunt infractorii României? Un bătrân de 80 de ani, aruncat la închisoare pentru o palmă de pământ

Ei sunt infractorii României? Un bătrân de 80 de ani, aruncat la închisoare pentru o palmă de pământ
Sursa foto: Constantin Dima
26 Feb 2009   •   18:07

În Romania infractori periculoşi sunt lăsaţi în libertate pentru că nu prezintă pericol public, în schimb ajung după gratii bătrâni de 80 de ani. E cazul unul bărbat din judeţul Iaşi, care face puşcărie ca un infractor periculos pentru că nu a vrut să renunţe la o palmă de pământ.
Constantin Dima s-a certat ani îşi şir cu sora sa, pentru o bucată de pământ moştenită de la părinţi. Femeia l-a dat însă în judecată şi a câştigat procesul. Bătrânului nu i-a păsat însă de decizia instanţei şi a smuls ţăruşii care trasau hotarul terenului. A fost acuzat de tulburare de posesie şi aruncat după gratii pentru un an de zile.
De două săptămâni de când a ajuns în închisoare, alături de infractori de drept comun, viaţa bătrânului a devenit un calvar.
Singura şansă a lui Constantin Dima este ca familia lui să facă o cerere de graţiere către preşedintele ţării. Recent, Traian Basescu a graţiat o bătrână condamnată exacxt pentru aceeaşi faptă.
Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close