Antena 3 CNN Externe Demonstraţie pe străzile din Chişinău pentru introducerea religiei ca materie de studiu în şcoli

Demonstraţie pe străzile din Chişinău pentru introducerea religiei ca materie de studiu în şcoli

Demonstraţie pe străzile din Chişinău pentru introducerea religiei ca materie de studiu în şcoli
09 Mai 2010   •   23:27


Peste 15.000 de oameni au ieşit pe străzile din Chişinău pentru a cere introducerea religiei ca materie de studiu în şcoli. Asta în condiţiile în care 95% dintre credincioşii moldoveni sunt creştini-ortodocşi. Este cea mai mare demonstraţie organizată in Republica Moldova de la protestele antiguvernamentale din 2009.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe se luptă să introducă religia în şcoli încă din anul 1991, de la câştigarea independenţei statului. Cele mai multe şcoli dar şi autorităţilor locale au refuzat demersurile capilor bisericii moldovene.

Protestatarii sunt hotărâţi să nu mai accepte alte amânări din partea oficialilor de la Chişinău pentru că, spun ei, religia este o problemă de identitate naţională. Celor 15.000 de manifestanţi li s-a alăturat şi Valeriu Păsat, fostul ministru al apărării din Moldova.

"Religia ortodoxă este parte a caracteristicii noastre istorice şi naţionale, morale şi culturale. Cu ajutorul ei am supravieţuit de-a lungul istoriei", a declarat Păsat.

Biserica ortodoxă este instituţia religioasă principală din Moldova cu peste 1.300 de parohii. 95 la sută din cetăţenii moldoveni sunt creştini ortodocşi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: protest Chisinau religie şcoli
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close