Antena 3 CNN Politică Ambasada Austriei: Emil Boc, rezerva lui Băsescu pentru alegerile prezidenţiale

Ambasada Austriei: Emil Boc, rezerva lui Băsescu pentru alegerile prezidenţiale

Ambasada Austriei: Emil Boc, rezerva lui Băsescu pentru alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Emil Boc
17 Mai 2009   •   14:21

Potrivit unui document apărut în mass media premierul Emil Boc este pregătit să-l înlocuiască pe Traian Băsescu la Cotroceni în cazul în care actualul preşedinte nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. În cadrul întâlnirii cu ambasadorii UE şeful statului le-ar fi spus diplomaţilor că decizia de a candida sau nu pentru un nou mandat o va lua în luna septembrie, în funcţie de efectele crizei economice.

De altfel, Traian Băsescu a repetat această declaraţie sâmbătă la Congresul Uniunii Studenţilor din România. Premierul a evitat să comenteze informaţiile, spunând doar că preocupările partidului sunt legate de criza economică şi nu de acest tip de ?insinuări?.

Traian Băsescu la Congresul Uniunii Studenţilor din România



Liderul PSD, Mircea Geoană crede că ar putea fi vorba despre o făcătură de tipul celei folosite în 2004, când Theodor Stolojan a fost înlocuit cu Traian Băsescu în cursa pentru alegerile prezidenţiale. În timp ce social-democraţii cred că aducerea în prim plan a lui Boc face parte tot din strategia preşedintelui pentru a obţine voturi, democrat-liberalii înclină să creadă că este o informaţie suspectă, puţin credibilă.

Liberalii nu par foarte interesaţi de o astfel de schimbare în tabăra PD-L. Liderul PNL, Crin Antonescu nu este deloc impresionat de ?rezerva Emil Boc? pentru Cotroceni şi afirmă că nu se întreabă care ar fi substratul unei astfel de mişcări. ?Nu mă întreb pentru că nu sunt biograful, psihologul, psihiatrul lui Traian Băsescu, nu sunt colegul de partid al lui Traian Băsescu?, a precizat Antonescu.

În acelaşi document, citat de Newsin, şi care îl citează la rândul său pe Traian Băsescu, recentul scandal de spionaj cu Ucraina ar fi afectat serios relaţia dintre România şi Rusia. La o întâlnire cu ambasadorii Uniunii Europene la Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu ar fi declarat că în urma scandalului de spionaj nu au fost expulzaţi numai cei doi ataşaţi militari ucrainieni, ci şi trei diplomaţi ruşi.

Documentul este o analiză redactată sub semnătura ambasadorului austriac. Raportul este datat 14 mai şi este adresat Ministerului de Externe austriac, precum şi ambasadelor Austriei de la Bruxelles, Chişinău, Kiev şi Moscova.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close