Antena 3 CNN Politică Boc demite personalul Departamentului de Control al Guvernului pe motive de neîncredere

Boc demite personalul Departamentului de Control al Guvernului pe motive de neîncredere

Boc demite personalul Departamentului de Control al Guvernului pe motive de neîncredere
Sursa foto: Emil Boc
17 Feb 2009   •   17:10

Aproape toţi angajaţii Corpului de Control al Primului - Ministru, fost Departament de Control al Guvernului, cu excepţia a trei persoane, au fost concediaţi marţi prin decizii individuale semnate de premierul Emil Boc. Potriviteful SGG, Daniela Andreescu, decizia premierului a fost dictată de considerente legate de neîncrederea în respectivul personal.
În deciziile de disponibilizare pe care le-au primit marţi cei 61 de angajaţi se precizează că acestea au fost luate în baza articolului VII, punctul 16, din OUG 3/2009. Actul normativ prevede la articolului VII, punctul 16, că ""Personalul fostului Departament de Control al Guvernului se preia în limitele numărului de posturi alocat prin decizie a primului-ministru, pe baza îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege, a bunului său renume şi a încrederii acordate de primul-ministru, cu condiţia semnării unui angajament de loialitate, cu păstrarea drepturilor salariale aferente funcţiei de execuţie".
Decizia vine după ce, la finele săptămânii trecute, aproximativ 25 de angajaţi ai Corpului de Control au fost chemaţi la Guvern şi li s-a spus să "plece acasă", potrivit unor surse citate de NewsIn.
Decizia de concediere a angajaţilor Corpului de Control al Primului-Ministru a fost luată după ce aceştia nu au primit, din partea premierului Emil Boc, votul de încredere, decizia premierului fiind pusă în aplicare de SGG, a declarat marţi şeful SGG, Daniela Andreescu.
"Am pus în aplicare o decizie a prim-ministrului. (...) Premierul a dispus, în data de 6 ianuarie, analiza şi verificarea activităţii Departamentului de Control. În urma acelei analize, premierul a dat vot de încredere unui număr de şapte persoane din cele 68 angajate în instituţie. Decizia premierului este pusă în aplicare de SGG în calitate de ordonator de credite pentru actualul Corp de Control", a declarat Andreescu.
Guvernul a adoptat săptămâna trecută o Ordonanţă de Urgenţă potrivit căreia Departamentul de Control al Guvernului, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, se desfiinţează. Locul său a fost luat de Corpul de control al primului-ministru, ca departament fără personalitate juridică, în subordinea primului-ministru şi în coordonarea, din punct de vedere administrativ-financiar (fiind finanţat prin bugetul SGG), a secretarului general al Guvernului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc concedieri personal incredere
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close