Antena 3 CNN Politică Claudiu Săftoiu, declaraţii incendiare: Serviciile secrete fac treburi murdare pentru "Omul Suprem" (VIDEO)

Claudiu Săftoiu, declaraţii incendiare: Serviciile secrete fac treburi murdare pentru "Omul Suprem" (VIDEO)

Claudiu Săftoiu, declaraţii incendiare: Serviciile secrete fac treburi murdare pentru "Omul Suprem" (VIDEO)
Sursa foto: Claudiu Saftoiu
24 Mar 2009   •   11:45

Fostul şef al SIE, Claudiu Săftoiu, face din nou declaraţii incendiare. El a susţinut, marţi seară, la Antena 2, că în serviciile secrete se află anumite grupări care se folosesc de poziţia lor, pentru a face treburi murdare în favoarea "Omului Suprem".

Săftoiu nu a nominalizat persoana pentru care lucrează acei ofiţeri din serviciile secrete, dar a lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba despre preşedintele Traian Băsescu.

"Există în interiorul serviciilor de informaţii câteva compartimente care fac această treabă murdară pentru că le cere cineva. Iar acel cineva este acel Om Suprem", a declarat Săftoiu în cadrul emisiunii Vorbe Grele, moderată de Victor Ciutacu.



Noile declaraţii ale lui Claudiu Săftoiu vin în contextul în care, la începutul lunii martie, au apărut în presă fotografii cu soţia acestuia, Adriana Săftoiu, şi milionarul Peter Imre ieşind dintr-un apartament din Bucureşti. La acea perioadă Peter Imre declara, pe blogul lui Cristian Brancu: ?Transmite că mă mir de faptul că serviciile secrete cheltuiesc atât de mulţi bani pe ce fac eu. E o mare neruşinare şi minciună ce a apărut. Dar nu eu sunt ţinta, nu e clar?"

Pozele au apărut exact în momentul în care Teodor Meleşcanu a anunţat că îl va sprijini pe Călin Popescu Tăriceanu la Congresul PNL, Peter Imre fiind căsătorit cu fata lui Meleşcanu.

Claudiu Săftoiu a mai declarat recent că ştie ?de la preşedintele României că el ştia ce vorbeau Iliescu şi Geoană?, sugerând că ar fi vorba ?de intervenţii politice care se bazează pe informaţii şi interceptări ilegale.? După aceste declaraţii, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va urma calea legală, ameninţându-l pe Clauudiu Săftoiu cu un proces în justiţie. Totuşi, deocamdată, acest proces nu a început, iar Claudiu Săftoiu a făcut din nou declaraţii incendiare despre interceptările ilegale.

Luni, Sorin Ovidiu Vântu declara într-un interviu pentru Evenimentul Zilei că ştie că este monitorizat de serviciile secrete. "Cei de la Securitate, de la SRI inventează tot felul de motive care să justifice obţinerea unui mandat de la judecător, iar ei trebuie să se descarce. Cum se descarcă? Prin dezvăluiri în presă sau prin plângeri penale. Pentru a preîntâmpina o ticăloşie, am preferat să fac publică informaţia că ştiu că sunt monitorizat. Pe mine nu mă deranjează", a declarat Vântu.

Referitor la afirmaţiile lui Vântu, Claudiu Săftoiu a declarat în emisiunea Vorbe Grele: "E dreptul domnului Vântu să n-ai nicio problemă cu faptul că e ascultat. Dar să transmiţi mesajul că-i un lucru normal şi că toţi trebuie să ne resemnăm că aşa merg lucrurile în democraţie e complet fals şi periculos."




Citiţi aici transcriptul emisiunii Vorbe Grele, ediţia din 23 martie


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: victor ciutacu SIE
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close