Antena 3 CNN Politică Emil Boc se ridică la înălţimea lui Nicolas Sarkozy: 1,62 metri

Emil Boc se ridică la înălţimea lui Nicolas Sarkozy: 1,62 metri

Emil Boc se ridică la înălţimea lui Nicolas Sarkozy: 1,62 metri
24 Dec 2008   •   15:24

Emil Boc este, de câteva zile, în centrul atenţiei. Pe de-o parte pentru că a devenit premierul României, pe de altă parte pentru că acum, sub lumina reflectoarelor, se vede mai bine înălţimea sa. Puţin peste 1 metru şi 60 de centimetri. O privire în timp îl alătură, însă, pe Boc, cel puţin din punct de vedere al înălţimii, unor nume celebre, precum Kim Jong il, Yasser Arafat, Nicolas Sarkozy sau Dimitri Medvedev.
Emil Boc, premierul Românei, are 1 metru şi 62 centimeri. Înălţimea lui Boc a devenit subiect de presă atunci când s-a auzit că SPP îi caută noului premier gărzi de corp ceva mai scunde, ca să nu fie prea mare diferenţa.
De-o înălţime cu Boc este Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei. De când îi este soţie, Carla Bruni nu mai poartă tocuri. Sarkozy are mare grijă de imaginea sa. Când a venit în Parlamentul României, de exemplu, a cerut ca la tribună să fie montat un podium de 20 centimetri, pentru a fi la "înălţime" când rosteşte discursul în faţa celor două camere.
Tot 1.62 înălţime are şi Dimitri Medvedev, liderul de la Kremlin. Deşi în afişele electorale apărea umăr la umăr cu Vladimir Putin, Medvedev este cu 8 centimetri mai scund.
Celebru pentru înălţimea sa, dar şi pentru pantofii ortopedici care îl făceau ceva mai înalt este liderul Coreei de Nord - Kim Jong il. Yasser Arafat, regele Hussein al Iordaniei, Stalin sau Hrusciov sunt doar câţiva dintre cei a căror înălţime nu a trecut de 1 metru 70.
Recordul îl deţine însă de departe Benito Juarez, lider al Mexicului, cu doar 1,37 metri înăţime.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close