Antena 3 CNN Politică Fobiile lui Ponta: Teama de a nu fi ascultat. Şedinţele conducerii PSD, bruiate la ordin

Fobiile lui Ponta: Teama de a nu fi ascultat. Şedinţele conducerii PSD, bruiate la ordin

Fobiile lui Ponta: Teama de a nu fi ascultat. Şedinţele conducerii PSD, bruiate la ordin
Sursa foto: Victor Ponta
19 Apr 2010   •   15:54

Ceea ce în timpul mandatului lui Mircea Geoană era o situaţie de excepţie, sub conducerea lui Victor Ponta a devenit literă de lege. De teama ca nu cumva chestiunilede bucătarie internă ale partidului să ajungă la urechile rivalilor politici sau ale presei, Ponta a ordonat ca fiecare şedinţă de Birou Permanent Naţional să fie ecranată pentru a preveni orice tentativă de înregistrare sau interceptare a discuţiilor purtae în acest for. Măsura a avut şi un efect nedorit: jurnaliştii prezenţi în sediul PSD s-au plâns că nu mai pot transmite nimic prin telefon către redacţii.
Preşedintele PSD, Victor Ponta a recunoscut că sala unde se desfăşoară săptămânal şedinţele BPN este ecranată, el invocând faptul că că "totul apare, totul se publică". El a promis totuşi că va lua, pe viitor, măsuri pentru a nu bruia telefoanele presei.
Mai mulţi ziarişti veniţi luni pentru a asista la conferinţa de presă organizată la sediul central al PSD, după şedinţa BPN, i-au comunicat preşedintelui social-democrat că sunt nemulţumiţi că nu au avut semnal la telefoanele mobile, că nu pot contacta sau nu pot fi contactaţi.
"În timpul şedinţelor (de BPN, n.r.) nu avem semnal şi nu e în regulă", i-au spus ziariştii lui Ponta, înaintea conferinţei de presă.
"Am înţeles, trebuie să staţi un pic mai departe de sală", a răspuns liderul PSD.
Informat că în încinta sediului semnalul telefoanelor mobile este bruiat, Ponta a spus: "Am înţeles. Promit că o să luăm măsuri să ecranăm doar sala".
Chestionat de jurnalişti de ce consideră necesară o astfel de metodă de securizare a lucrărilor BPN, Ponta a sugerat că discuţiile ar putea interceptate de anumite structuri.
"Nu vedeţi în ce lume trăim? Totul apare, totul se publică" a susţinut liderul PSD.
Nu este pentru prima oară când se întâmplă acest lurcu. Dacă fostul preşedinte PSD, Mircea Geonă folosea mecanismul de bruaiaj numai în situaţii deosebite care priveau strategia partidului şi decizii importante de numire în funcţii publice, de când a preluat mandatul, Ponta a făcut din această metodă un obicei la toate şedinţele BPN.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta PSD BPN
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close