Antena 3 CNN Politică Geoană face decalogul minciunilor şi adevărurilor nespuse de preşedintele Băsescu

Geoană face decalogul minciunilor şi adevărurilor nespuse de preşedintele Băsescu

Geoană face decalogul minciunilor şi adevărurilor nespuse de preşedintele Băsescu
Sursa foto: Mircea Geoanã
14 Mai 2010   •   12:13

Preşedintele Traian Băsescu a omis "lucrurile cu adevărat importante" privind situaţia internă, îl acuză vineri preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care le enumeră pe blogul său într-un "decalog al minciunii".

Geoană trece în revistă cea ce susţine el a fi zece "adevăruri" pe care Traian Băsescu le-ar fi "omis în mod intenţionat" cu privire la situaţia economică internă.

"Să nu spui niciodată că există şi a treia cale" se intitulează primul punct al decalogului scris de Geoană şi se referă la ?închiderea robinetelor prin care se scurg banii publici spre firmele de partid".
Sub titlul "Când nu ai un vinovat, găseşte-l tu primul", în al doilea ?adevăr? al decalogului, Geoană susţine că România a devenit în ultimii cinci ani un stat al clientelei portocalii, "cohortele de membri PDL" şi "legiunile de firme de partid specializate în deturnarea fondurilor publice" fiind profitorii.
La punctul "Vino primul cu explicaţiile, înainte să vină ceilalţi", Geoană afirmă că, în 2004, cheltuielile cu aparatul bugetar erau de 17 miliarde lei, astăzi fiind de 43,6 miliarde lei, diferenţa explicând-o prin "suprapopularea instituţiilor publice cu oameni angajaţi pe criterii politice".
În al patrulea punct al decalogului, denumit "Repetă cât mai des pensionarii sunt asistaţi social", Geoană îl acuză pe Băsescu că ar întreţine deliberat confuzia între pensie şi asistenţă socială şi menţionează că pensiile sunt un drept câştigat şi nu un favor pe care Guvernul îl face bătrânilor.
La al cincilea punct, "Nu da exemple când nimeni nu le cere", Geoană remarcă susţinerea, peste tot în UE, a sistemului de asigurări de pensii prin transferuri de la bugetul de stat, de regulă din banii încasaţi din TVA.
Fostul lider PSD apreciază la al şaselea punct al decalogului, numit "Deturnează atenţia de la ce e cu adevărat important", că referirile la existenţa multor fraude în cazurile de pensionări pe caz de boală nu îşi au locul în discuţia de fond despre măsurile de asuteritate.
Al şaptelea punct al decalogului are ca motto, "Vinovaţii nu sunt niciodată prea puţini", în timp ce la punctul opt, intitulat "Nicio minciună fără cifre!", Geoană acuză faptul că tranşele de la Fondul Monetar Internaţional care au intrat la bugetul de stat "s-au risipit pe lucrări cu dedicaţie care i-au asigurat lui Traian Băsescu fonduri de campanie colosale".
"Prefă-te că îţi pasă!" este titlul punctului nouă acolo unde Geoană spune că este bine că Traian Băsescu îşi donează salariul, deoarece nu îl merită şi se comportă "ca un functionar care ia şpagă în avans şi, dacă nu face ceea ce a promis, dă şpaga înapoi".
În finalul decaologului, încheiat cu mesajul "Să nu-ţi asumi nimic. Să nu recunoşti nimic. Să nu semnezi nimic", preşedintele Senatului mai susţine că "Traian Băsescu fuge de răspundere cu laşitatea unui om care nu a făcut nimic în politică şi este pregătit să nu facă vreodată ceva".
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close