Antena 3 CNN Politică Guvernul va contesta la Curtea Constituţională decizia de majorare a salariilor profesorilor

Guvernul va contesta la Curtea Constituţională decizia de majorare a salariilor profesorilor

Guvernul va contesta la Curtea Constituţională decizia de majorare a salariilor profesorilor
04 Oct 2008   •   13:13

Legea majorării salariilor profesorilor cu 50% va fi contestată de Guvern la Curtea Constituţională. Premierul a declarat că prin adoptarea legii a apărut un conflict de interese între Parlament şi Executiv. Tăriceanu i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu un document în care îl informează asupra încălcărilor prevederilor constituţionale. De asemena, primul ministru se va consulta luni cu guvernatorul Băncii Naţionale pe tema efectelor majorării salariilor.
Tăriceanu a precizat că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că aceasta trebuie făcută după o analiză serioasă şi nu aşa cum a fost adoptată de Parlament. Camera Deputaţilor a aprobat marţi o ordonanţă care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ.

Călin Popescu Tăriceanu a condamnat atitudinea, calificată drept ?populistă?, a Parlamentului şi criticat în termeni duri ?crasa iresponsabilitate? a partidelor de opoziţie, în special a PSD-ului şi PD-L-ului care susţin astfel de ?încercări de mituire electorală?.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit la sediul Guvernului cu mai mulţi miniştri şi secretari de stat pentru a analiza situaţia creată în urma solicitărilor de majorări salariale. Situaţia s-a tensionat după ce funcţionarii publici au anunţat că vor declanşa greva generală joia viitoare, dacă salariilor nu vor fi majorare cu 50%, la fel ca cele ale profesorilor.
Sindicaliştii din învăţământ au criticat dur declaraţiile premierului Tăriceanu. Ei ameninţă cu proteste împotriva Guvernului deoarece Parlamentul a votat majorarea salariilor, iar Executivul le ia acest drept. Liderii sindicatelor din învăţământ spun că legea votată de Parlament era corectă şi necesară pentru îmbunătăţirea învăţământului românesc. Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, spune că Guvernul a instigat opinia publică împotriva sindicatelor din Educaţie, făcându-i responsabili pentru criza economică. Sindicatele spun că vor avea loc ample proteste la care vor participa toţi cei implicaţi în Învăţământ.
Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close