Antena 3 CNN Politică Ordonanţa paşapoartelor biometrice, votată pe articole de deputaţi

Ordonanţa paşapoartelor biometrice, votată pe articole de deputaţi

Ordonanţa paşapoartelor biometrice, votată pe articole de deputaţi
Sursa foto: camera Deputatilor
16 Iun 2009   •   17:28

Deputaţii au adoptat în unanimitate, marţi, pe articole, Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvernul Tăriceanu, care prevede introducerea paşapoartelor biometrice. În paralel în faţa Palatului Parlamentului un grup de persoane manifestau împotriva introducerii acestor paşapoarte.
Camera Deputaţilor urma să dea şi votul final asupra acestei ordonanţe, dar părăsirea lucrărilor şedinţei de către deputaţii PSD, PNL şi ai UDMR în timpul dezbaterii privind începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase au făcut imposibilă acordarea unui vot final pe acest act normativ.
Ordonanţa care vizează introducerea paşapoartelor biometrice modifică Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Punerea în circulaţie a paşaportului cu date biometrice constituie o obligaţie asumată de România în baza calităţii de stat membru al U.E., se arăta în expunerea de motive a ordonanţei.
În ciuda acestor obligaţii comunitare, această ordonanţă a stârnit o serie de polemici şi controverse în timpul dezbaterilor din comisiile parlamentare. Unii deputaţi s-au pronunţat împotriva existenţei pe paşapoarte a unui cip cu datele personale, lelipsind şi unele argumente religioase legate de presupusa existenţă a numărului 666 pe aceste documente.
Eroarea a fost eliminată din discursul politic, astfel încâ în şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor, niciun deputat nu a luat cuvântul la dezbaterile pe tema ordonanţei, articolele fiind adoptate fără obiecţii.
Ordonanţa a fost adoptată deja de Senat, iar Camera Deputaţilor, care este for decizional, urmează să dea votul final.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close