Antena 3 CNN Politică PDL îşi acuză partenerii de amnezie şi populism: ?Turismul a fost dorit pentru fratele lui Radu Mazăre?

PDL îşi acuză partenerii de amnezie şi populism: ?Turismul a fost dorit pentru fratele lui Radu Mazăre?

PDL îşi acuză partenerii de amnezie şi populism: ?Turismul a fost dorit pentru fratele lui Radu Mazăre?
Sursa foto: Emil Boc, Mircea Geoanã
31 Iul 2009   •   16:12

Social-democraţii au fost de acord cu înfiinţarea ministerului Turismului, deoarece doreau conducerea acestei instituţii pentru fratele constănţeanului Radu Mazăre, au reacţionat democrat-liberalii din Modrogan la ultimele poziţii formulate de PSD faţă de inulitatea acestui minister. În opinia PDL, liderii social-democraţi au probleme de memorie, sunt inconsecvenţi şi iresponsabili, populişti şi demagogi. Într-un comunicat al Partidului Democrat-Liberal, social-democraţii mai sunt criticaţi şi pentru opoziţia faţă de reforma din domeniul educaţiei prin asumarea răspunderii guvernamentale pe pachetul de legi din domeniu.
"După ce, la momentul constituirii Guvernului, liderii PSD au fost de acord cu înfiinţarea Ministerului Turismului, avându-l în vedere chiar pe fratele lui Radu Mazăre, ca ministru, acum aceiaşi lideri s-au sucit şi afirmă că niciodată nu am fi avut nevoie de acest minister. Niciodată, în afară de perioada în care PSD-iştii au vandalizat, prin privatizare, staţiuni care aveau tradiţii de secole şi pe care acum le-au adus, cu efecte dramatice asupra comunităţilor locale, la faliment", susţine PDL.", se arată în comunicatul citat.
Democrat-liberalii afirmă că, deşi au, la fel ca PDL, evaluări şi analize care arată suprapopularea şi lipsa de eficienţă a aparatului birocratic de stat, liderii Partidului Social Democrat, "tocmai aceia care s-au angajat prin Programul de guvernare să rezolve acesta problemă", se arată "cei mai mari opozanţi" ai măsurilor de reformă pe care România trebuie să le întreprindă în acest palier.

Democrat-liberalii mai acuză şi jocul de limbaj practicat de PSD în domeniul reformei Educaţiei. "Deşi, prin Mircea Geoană, PSD şi-a asumat Pactul pentru educaţie, voci din acelaşi partid declară că refuză asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de legi ale educaţiei care ar pune în practică prevederile pactului ce se bucură de o largă susţinere politică, profesională şi socială" mai acuză PDL.
PDL mai afirmă că "liderii PSD au probleme de memorie". "Putem să venim în ajutorul acestora cu o copie a Programului de guvernare - program pe bază căruia ne angajam, PDL şi PSD, în coaliţie, să gestionăm, într-o perioadă de criză, problemele acute ale României. Partidul Democrat Liberal rămâne consecvent acestui program, dar pare puţin probabil că anumiţi lideri ai social-democraţilor, cum ar fi domnul Vanghelie, să fi avut chemarea de a lectura angajamentul scris al PSD faţă de PDL şi faţă de români", continuă democrat-liberalii.
Comunicatul mai precizează că, pentru membrii Partidului Social Democrat care "s-au trezit miniştri sau directori la deconcentrate fără a citi acest document de referinţă", democrat-liberalii reamintesc că Guvernul PDL-PSD s-a angajat să reformeze şi să restructureze sistemul administraţiei de stat, inclusiv în domenii precum educaţia şi sănătatea, dar şi să susţină acele sectoare ale economiei care au potenţial să aducă mai mulţi bani bugetului de stat, cum ar fi agricultura şi turismul.
"Din păcate însă, liderii PSD au probleme mai complexe, de fond, sunt inconsecvenţi şi iresponsabili, populişti şi demagogi", consideră PDL.
Partidul Democrat Liberal mai apreciază că, prin angajarea prematură în campania electorală prezidenţială, PSD aduce grave prejudicii cetăţenilor acestei ţări, dovedind că este un partid care, pe o miză măruntă, de grup, e dispus să sacrifice viitorul României, conchide comunicatul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close