Antena 3 CNN Politică Premise pentru "cabinetul din umbră". Liberalii au validat şefii comisiilor interne de partid

Premise pentru "cabinetul din umbră". Liberalii au validat şefii comisiilor interne de partid

Premise pentru "cabinetul din umbră". Liberalii au validat şefii comisiilor interne de partid
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
26 Apr 2010   •   14:27

Conducerea PNL i-a desemnat, luni, pe liberalii propuşi de liderul Crin Antonescu pentru şefia celor 15 comisii de specialitate ale formaţiunii. Varujan Vosganian a fost nevoit să se mulţumească cu Economia, deşi ar fi dorit Finanţele, comisie care a fost atribuită lui Daniel Chiţoiu, fostul şef ANAF şi ginerele vicepreşedintelui PNL, Dan Radu Ruşanu. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, despre care unele surse liberale susţineau că ar fi pe lista lui Antonescu pentru conducerea comisiei interne pe Economie, nu a mai fost luat în calcul de liderul PNL, care a preferat să-şi mulţumească apropiaţii decât să-şi atragă vechii rivali de partea sa. Cei 15 şefi de comisii nu vor fi însă automat şi membrii viitorului guvern din umbră a cărui componenţă va fi stabilită de conducerea PNL, mai afirmă sursele citate.

În paralel, Biroul Politic Central al PNL a mai validat ca şefi de comisii pe Andrei Marga de Educaţie, Eugen Nicolăescu de Sănătate, Relu Fenechiu de Transporturi, Adrian Iorgulescu de Cultură, Alina Gorghiu de Justiţie şi Teodor Meleşcanu de Relaţii externe.
Totodată, Comisia pentru Administraţie şi interne va fi condusă de Victor Paul Dobre, cea de Muncă şi coeziune socială de Mariana Câmpeanu.
Agricultura şi dezvoltare rurală a revenit liderului PNL Prahova, Adrian Semcu, cea de Mediu de Rareş Mănescu, Tehnologia informaţiei, comunicaţii şi societatea informaţională, lui Dan Georgescu, Apărare, Corneliu Dobriţoiu, iar cea pentru Afaceri europene lui Adrian Ciocănea.

Doar o parte din cei care vor fi desemnaţi ca preşedinţi ai comisiilor despecialitate ai PNL vor fi confirmaţi şi ca miniştri ai Guvernului liberal din umbră, ne-au declarat suresele citate.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close