Antena 3 CNN Politică Udrea şi ?merele de aur?: Nu există niciun motiv pentru începerea urmăririi penale

Udrea şi ?merele de aur?: Nu există niciun motiv pentru începerea urmăririi penale

Udrea şi ?merele de aur?: Nu există niciun motiv pentru începerea urmăririi penale
Sursa foto: Elena Udrea
06 Oct 2009   •   14:26

Ministrul Turismului, Elena Udrea nu vede nici un motiv pentru începerea urmăririi sale penale şi că tot ceea ce a făcut la conducerea ministerului este absolut legal. Ba mai mult, ea nu a pregretat să enumere realizările, performanţele şi premiiile primite de România de când patronează ea Turismul, cum ar fi cele trei ?mere de aur?, ?echivalentul Oscarurilor? din domeniu pe care ţara noastră le-a primit în doar un singur an. Ministrul a calificat marţi raportul comisiei de anchetă drept ?profund mincinos şi dăunător" şi a cerut în plenul Camerei Deputaţilor să se exprime prin vot, în legătură cu documentul, "cu respect faţă de statul de drept".
"Nu există niciun motiv pentru începerea urmăririi penale şi tot ce am făcut este absolut legal", a spus Udrea, după ce a fost suspendată şedinţa Camerei Deputaţilor dedicată şi discutării raportului comisiei parlamentare de anchetă în cazul său. Documentul solicită plenului Camerei să ceară începerea urmăririi penale pentru încălcarea legii responsabilităţii ministeriale şi pentru săvârşirea unor infracţiuni din Codul Penal, cum ar fi abuz în serviciu contra intereselor publice.
În timpul discursului său, Udrea a trecut în revistă propriile realizări ca ministru de profil, invocând printre altele, "merele de aur" pe care turismul le-a obţinut, ca premii, în timpul mandatului său.

Tot ce am făcut este absolut legal şi mai ales este extrem de oportun pentru România. Aşa cum cred că aţi auzit aducem TUI în România, suntem în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, am luat trei mere de aur şi facem o mulţime de lucruri utile pentru turismul românesc", a spus ministrul.
Udrea, a calificat raportul comisiei de anchetă, pe care a numit-o "Comisia Vanghelie", drept "profund mincinos şi dăunător" şi a cerut deputaţilor să se exprime prin vot, în legătură cu documentul, "cu respect faţă de statul de drept".
Udrea areiterat faptul că acuzaţiile aduse la adresa sa sunt nefondate, că forul care l-a întocmit este ilegal şi că deputaţii PSD şi PNL au întocmit documentul în dispreţ faţă de lege şi "ca o parte a luptei electorale", încălcând Constituţia, Codul Penal şi Regulamentul Camerei Deputaţilor.

"Comisia a funcţionat ilegal şi nu poate emite un act valabil juridic", a conchis Udrea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close