Antena 3 CNN Politică Videanu, de acord ca politicienii cu contracte pe bani publici să aleagă între afaceri şi funcţia de stat

Videanu, de acord ca politicienii cu contracte pe bani publici să aleagă între afaceri şi funcţia de stat

Videanu, de acord ca politicienii cu contracte pe bani publici să aleagă între afaceri şi funcţia de stat
Sursa foto: Adriean Videanu
25 Mai 2010   •   13:42

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a apreciat, marţi, ca firească idea ca toţi cei care au funcţii publice şi au afaceri cu statul să fie obligaţi să opteze între calitatea de politician şi cea de om de afaceri. Propunerea, formulată deministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a fost discutată marţi în BPN-ul PDL dar fără a se lua o decizie. Propunerea ei, va fi analizată de Colegiul Director al partidului. Udrea a invocat faptul că PD a mai luat o asemenea hotărâre în 2002 şi a fost "o decizie corectă pentru a elimina suspiciunile".

"Pentru toţi cei care au afaceri cu banul public sunt absolut de acord să se ia o asemenea decizie, să opteze între calitatea de om de afaceri sau acţionar şi funcţia publică", a reacţionat Videanu.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a apreciat, la rândul său, că o asemenea decizie ar fi "extrem de corectă", el neexcluzând posibilitatea să se ia o astfel de decizie în viitorul apropiat.
El a exclus însă posibilitatea ca politicienii cu acţiuni la firme să fie obligaţi să renunţe la funcţii, Blaga atrăgând atenţia că orice cetăţean a avut sau poate avea acţiuni în România.
Deocamdată, BPN al PDL nu a luat încă o decizie în privinţa acestui subiect. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, marţi, înainte de şedinţa BPN al PDL, că membrii PDL care ocupă funcţii publice şi administrează afaceri sau sunt acţionari în firme care lucrează cu statul trebuie să opteze fie pentru funcţii, fie pentru afaceri.
"Partidul a mai luat o asemenea decizie în 2002. Atunci s-a cerut ca cei care aveau o funcţie publică să opteze pentru funcţii sau pentru afaceri şi au fost colegi care au ales să plece din funcţiile publice şi să rămână în mediul de afaceri", a precizat Udrea.
Ea a adăugat că această propunerea ar fi valabilă şi pentru cei care sunt administratori ai unor afaceri, dar sunt şi situaţii în care există colegi de partid care sunt acţionari în firme care lucrează cu statul. "Cred că şi în cazul acestora, dacă ocupă funcţii publice, să se adopte aceeaşi măsură şi să renunţe la acţiunile pe care le au sau la funcţia publică", a spus Udrea.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close