Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Bărbaţii acuzaţi de trafic de persoane, vindeau copiii pentru organe. Un rinichi, 12.000 de euro

Bacău. Bărbaţii acuzaţi de trafic de persoane, vindeau copiii pentru organe. Un rinichi, 12.000 de euro

Bacău. Bărbaţii acuzaţi de trafic de persoane, vindeau copiii pentru organe. Un rinichi, 12.000 de euro
Sursa foto: trafic de copii
17 Mar 2009   •   18:37

Cei doi băcăuani care au fost arestaţi luni pentru trafic de copii, sunt acuzaţi acum că vroiau să îi vândă pentru organe. Rinichii, de exemplu, i-ar fi dat pentru 12.000 de euro.

Cei doi şi-au dus copiii, în vârstă de patru şi respectiv şase ani, la un laborator de analize medicale din Bacău, unde le-au fost prelevate probe de sânge, pentru a vedea dacă sunt sănătoşi şi compatibili pentru transplant. Au fost şi la notar, ca să dea declaraţie că sunt de acord cu prelevarea, dar au spus că vor merge şi la spital. Nu de grija copiilor, ci ca să fie siguri că dacă sunt luate şi alte organe, primesc bani în plus.

Procurorii DIICOT au fost sesizaţi că doi bărbaţi din comuna Odobeşti, ambii fără ocupaţie şi cunoscuţi cu antecedente penale, intenţionează să vândă, pentru suma de 12.000 de euro, un rinichi al unui copil, pentru efectuarea unui transplant. Oamenii legii au încercat să vadă până unde se întindea lăcomia părinţilor. Au organizat un flagrant. O femeie poliţist a jucat rolul unei mame disperate care căuta un rinichi pentru fiul ei bolnav.

Părinţii au solicitat ca banii, 12.000 de euro, să le fie daţi înaintea intervenţiei chirurgicale.

Anchetatori au stabilit că cei doi bărbaţi şi-au dus copiii la un laborator de analize medicale din municipiul Bacău, unde le-au fost prelevate probe de sânge, pentru a vedea dacă minorii sunt sănătoşi şi compatibili pentru transplant.

Încă din 13 martie, cei doi bărbaţi au semnat declaraţii notariale, prin care erau de acord cu efectuarea transplantului. Părinţii celor doi copii au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Bacău pentru trafic de minori în scopul prelevării de organe. Ei riscă să petreacă ani buni în închisoare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Bacău
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close