Antena 3 CNN Actualitate Brăila. Ministerul Sănătăţii obligă medicii să distribuie contraceptive care expiră în luna august

Brăila. Ministerul Sănătăţii obligă medicii să distribuie contraceptive care expiră în luna august

Brăila. Ministerul Sănătăţii obligă medicii să distribuie contraceptive care expiră în luna august
Sursa foto: pilule contraceptive
13 Aug 2009   •   12:12

Situaţie incredibilă în judeţul Brăila. Medicii au fost obligaţi de către Ministerul Sănătăţii să distribuie un produs contraceptiv care expiră în această lună, în august. Practic printr-o adresă de la minister, Direcţia de Sănătate Publică Brăila a fost informată că trebuie să distribuie tabletele în toate cabinetele medicilor de familie, în cele de obstetrică ginecologie dar şi în spitale.

Potrivit deputatului PNL, Diana Tuşa, judeţului Brăila i-a fost repartizată o cantitate mare de "Marvelon", o pilulă contraceptivă, a cărei dată de expirare este august 2009. Medicilor li s-a cerut să distribuie cu titlu de gratuitate aceste medicamente în spitale, cabinete de planificare familială, cabinete de ginecologie, printr-o adresă a Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

Vezi adresa Direcţiei de Sănătate Publică (pdf)

Medicii de familie din Brăila susţin că distribuirea contraceptivului face parte dintr-o campanie la nivel naţional şi în toate judeţele s-au primit astfel de note. De asemenea, aceştia susţin că la data primirii medicamentelor acestea nu erau expirate şi erau destinate utilizării în intervalul iulie-august.

Reprezentanţii DSP Brăila spun că produsul nu produce efecte adverse, deoarece mai este valabil încă 6 luni de la data expirării. Produsul se distribuie gratuit şi de el beneficiază femeile de vârstă fertilă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close