Antena 3 CNN Actualitate Brânză contaminată, în magazinele româneşti. Produsul a fost retras de la vânzare

Brânză contaminată, în magazinele româneşti. Produsul a fost retras de la vânzare

Brânză contaminată, în magazinele româneşti. Produsul a fost retras de la vânzare
Sursa foto: Gorgonzola
16 Apr 2009   •   13:14

În magazinele din România, Franţa, Malta şi Olanda a intrat un produs contaminat cu bacteria Listeria Monocytogenes, a anunţat Comisia Europeană. Este vorba despre brânza ?Gorgonzola Dop Solo Italia?, informează AFP.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost anuţată şi a dispus retragerea de la vânzare a produsului de pe piaţa românească.

Produsul este fabricat în Italia. Loturile care au intrat în România pot fi identificate după numerele: 90572 A, cu termenul de valabilitate 24.04.2009 şi 90572 C, cu termenul de valabilitate 02.05.2009.

Autorităţile au solicitat deja retragerea de la vânzare a întregii cantităţi de brânză de pe piaţă.

Potrivit informaţiile primite din partea direcţiilor sanitar veterinare judeţene, produsul respectiv ar fi fost deja retras în totalitate de pe piaţă.

Autorităţile au recomandat celor care au consumat deja acest produs să consulte de urgenţă un medic.

Listeria este un bacil care poate provoca listerioză, o boală gravă, întâlnită de cele mai multe ori la animale. Boala este caracterizată prin hipertensiune şi inflamaţie a meningelui şi a creierului.

Afecţiunea se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză. În unele cazuri, germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Perioada de incubaţie a bacilului Listeria este de opt săptămâni. Listerioza afectează cel mai des nou-născuţii, persoanele în vârstă, femeile însărcinate şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut. Diagnosticarea promptă şi tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariţia unor complicaţii severe ale bolii.



Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close