Antena 3 CNN Actualitate Elena Băsescu fotografiată când purta ilegal uniforma Armatei Române (VIDEO)

Elena Băsescu fotografiată când purta ilegal uniforma Armatei Române (VIDEO)

Elena Băsescu fotografiată când purta ilegal uniforma Armatei Române (VIDEO)
Sursa foto: elena basescu
10 Iun 2009   •   18:40

Elena Băsescu ar putea fi condamnată la închisoare pentru că a purtat, în mod ilegal, uniforma Armatei Române. Potrivit jurnaliştilor de la ziarul Click, fiica cea mică a lui Traian Băsescu şi proaspăt aleasă în Parlamentul European a încălcat legile ţării, purtând uniforma Armatei Române la un miting electoral.

Mitingul electoral a avut loc pe 3 iunie, la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Elena Băsescu a venit în faţa simpatizanţilor îmbrăcată în veston militar de camuflaj, pantaloni de instrucţie şi purtând bocanci, articole vestimentare identice cu cele folosite de militarii români în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan.

Pentru gestul său ar putea ajunge, însă, după gratii. Potrivit articolului 241 din Codul Penal, purtarea fără drept a uniformelor, gradelor sau insignelor militare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Reprezentanţii Ministerului Apărării au refuzat să comenteze prea mult pe seama faptei Elenei Băsescu, însă fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, a dezaprobat gestul fiicei celei mici a lui Traian Băsescu.

Dur în declaraţii a fost preşedintele Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă, Constantin Săvoiu. Acesta consideră că gestul Elenei Băsescu reprezintă o profanare şi o bătaie de joc la adresa soldaţilor români decedaţi în Irak şi Afganistan.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close