Antena 3 CNN Actualitate Radiourile pirate, "scoase din priză" de poliţie şi Autoritatea de Comunicaţii

Radiourile pirate, "scoase din priză" de poliţie şi Autoritatea de Comunicaţii

Radiourile pirate, "scoase din priză" de poliţie şi Autoritatea de Comunicaţii
20 Noi 2008   •   19:45

Poliţia şi Autoritatea de Comunicaţii au "scos din priză" mai multe radiouri pirate din Bucureşti. Inspectorii au descins în casele de unde emiteau mai multe radio-uri pirat din Capitală. Rezultatul: două dosare penale şi aparatură de mii de euro confiscată. Odată depistat semnalul de staţiile fixe, inspectorii de la ANP colindă Capitala în căutarea radio-urilor pirat. Aparatura depistează undele magnetice.
Este depistat locul din care e emis semnalul. Sunt identificaţi apoi parametrii de emisie. În câteva minute inspectorii localizează blocul. Raportul celor de la ANC ajunge apoi la un judecător care eliberează mandatul de percheziţie. Uimit de prezenţa mascaţilor dj-ul pirat nu mai are altceva de făcut decât să caute scuze pentru antena profesională montată pe bloc.
În urma descinderii poliţiştii şi cei de la ANC au descoperit o investiţie de aproximativ 10.000 de euro. O antenă peformantă care bătea pe raza unui cartier întreg. Peste 20 de radio-uri pirat au fost identificate până acum numai în Capitală. Vremea lor se pare însă că a trecut. Amenzile penale sunt prea mari, şansele de a trece neobservaţi foarte mici iar costurile imense. Observator

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close