Antena 3 CNN Actualitate Salariile subalternilor lui Băsescu. Un consilier prezidenţial câştigă 53.000 de lei anual

Salariile subalternilor lui Băsescu. Un consilier prezidenţial câştigă 53.000 de lei anual

Salariile subalternilor lui Băsescu. Un consilier prezidenţial câştigă 53.000 de lei anual
14 Oct 2008   •   08:48

Dintre angajaţii din administraţia publică norocoşi să primească salarii mari nu lipsesc nici cei care activează în cadrul administraţiei prezidenţiale. Subalternii preşedintelui Băsescu au salarii care depăşesc considerabil salariile bugetarilor.
Potrivit declaraţiilor de avere, consilierii prezidenţiali au venituri mari în comparaţie cu marea majoritate a salariaţilor bugetari. Consilierul prezidenţial Ştefan Deaconu este remunerat, pentru funcţia pe care o ocupă cu un salariu de peste 53.000 de lei anual.
Un alt consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a câştigat în anul 2007 42.000 de lei, sumă ce reprezintă doar salariul său pentru funcţia pe care o ocupă în cadrul administraţiei prezidenţiale.
Alt consilier, alte zeci de mii de lei pe an. Cristian Preda a câştigat, anul trecut, de pe urma activităţii sale de consiliere a preşedintelui României peste 38.000 de lei. De altfel, Cristian Preda se dovedeşte a fi un om strângător. El a reuşit să adune în conturi aproape 40.000 de euro şi peste 20.000 de lei.
Mihai Stănişoară pare a fi cel mai avut dintre consilierii preşedintelui Băsescu. Deşi din salariul de consilier pe anul trecut nu a câştigat decât puţin peste 35.000 de lei, acesta deţine, la diferite firme, dividente din care a obţinut aproximativ 150.000 de lei. Nici economiile sale nu sunt mici, acestea însumând echivalentul a circa 80.000 de euro, fără a mai pune la socoteală terenurile şi imobilele pe care le are în proprietate.
La aceste salarii, care sunt valabile pentru anul 2007, se mai adaugă şi ajustările salariale ce s-au făcut de-a lungul anului 2008, astfel încât câştigurile consilierilor prezidenţiali sunt acum mai mari cu aproximativ 15% decât anul trecut.
Antena3

×
Subiecte în articol: Sebastian Lãzãroiu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close