Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Criza loveşte după alegeri? Haaretz: Băsescu antisemit şi incult

Sinteza Zilei: Criza loveşte după alegeri? Haaretz: Băsescu antisemit şi incult

Sinteza Zilei: Criza loveşte după alegeri? Haaretz: Băsescu antisemit şi incult
03 Noi 2008   •   22:58

Luni seară ?Sinteza Zilei? a dezbătut tema ?Criza loveşte după alegeri? Haaretz: Băsescu, antisemit şi incult?. Invitaţii serii au fost Ilie Şerbănescu, Bogdan Teodorescu, Ion Cristoiu şi Victor Ciutacu. Aceştia au comentat greva din învăţământ, precum şi situaţia incertă în care se află România, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
La începutul emisiunii, a fost prezentat cazul unei femei care a rămas fără casă şi al cărei soţ s-a sinucis din cauză că trăiau pe străzi. Femeia primise casa de la stat. ?Domnule preşedinte, domnule premier, va rog să nu mai lăsaţi oamenii să moară şi să locuiască în stradă? a spus femeia disperată în filmuleţul difuzat de Antena3.
Bogdan Teodorescu susţine că ?morala acestei povesti nu rezidă în calitatea legilor, ci în totala lipsa de empatie a autorităţile statului român?. Autorităţile devin total imune la astfel de cazuri după ce sunt alese, a mai adăugat acesta. Oamenii nu primesc compasiune de la cei care sunt plăţiţi s-o facă. Într-un stat de drept, fiecare cetăţean trebuie protejat de instituţiile statului şi de reprezentanţii lui. ?În loc să fim protejaţi de stat suntem striviţi de stat? a mai adăugat Teodorescu. Victor Ciutacu a mai adăugat, referitor la autorităţi: ?Sunt cinici toţi. Nu avem stat. Nu avem autorităţi.Ei sunt empatici numai când sunt în campania electorală.?
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost şi el sunat pentru a face o declaraţie în acest caz. Acesta a spus: ?Această femeie a fost de două ori la mine. I-am promis că încerc să rezolv. Încerc şi eu să găsesc o rezolvare.? Lszlo Borbely, ministrul Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, a intervenit în discuţiile din emisiune pentru a specifica că primăria este cea care ar trebui să se ocupe de locuinţele pentru chiriaşii evacuaţi.
În cadrul emisiunii s-a mai discutat şi despre gafa preşedintelui Băsescu care a spus că Siria se învecinează cu Palestina. Potrivit lui Bogdan Teodorescu, dacă spui că Siria e învecinată cu Palestina, anulezi Israelul. Acesta este motivul pentru care principala publicaţie israeliană, Haaretz, l-a criticat pe Traian Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close