Antena 3 CNN Economic Auto RAR: Două treimi dintre maşini nu au voie să circule

RAR: Două treimi dintre maşini nu au voie să circule

RAR: Două treimi dintre maşini nu au voie să circule
04 Noi 2008   •   09:41

Peste 60% dintre vehiculele verificate de Registrul Auto Român (RAR) şi Direcţia Poliţiei Rutiere în luna octombrie, în urma unor controale efectuate în trafic, au fost neconforme cu securitatea rutieră, având defecţiuni la sistemele de direcţie şi frânare, a anunţat Registrul, citat de Mediafax.
RAR şi Poliţia au verificat 910 vehicule, dintre care 243 (26,7%) au fost conforme, iar restul de 667 au fost neconforme din punct de vedere al stării tehnice. Pentru securitatea rutieră, ponderile au fost de 36,7% conforme şi 63,3% neconforme. Vehiculele care au prezentat defecţiuni cu pericol iminent de accident au avut defecţiuni la mecanismul de direcţie(12,09%) şi la sistemul de frânare(10,77%).
Maşinile oprite au avut în proporţie de 87,9% Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) valabilă, alte 5,7% au fost depistate cu ITP expirată, 0,7% cu ITP falsă, iar în 5,7% din cazuri nu au existat documente.
Măsura de verificare a vehiculelor este parte a unui protocol comun de colaborare dintre Direcţia Poliţiei Rutiere şi Regia Autonomă - Registrul Auto Român.
Acţiunea comună la nivel naţional a fost organizată cu scopul de a reduce cauzele generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse din cauza deficienţelor tehnice în cazul vehiculelor care efectuează transporturi comerciale de mărfuri sau persoane, indiferent de ţara în care acestea sunt înmatriculate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Registrul Auto Roman Poliţia Rutieră
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close