Antena 3 CNN Economic Auto Pasajul Lujerului din Capitală se poate prăbuşi în orice moment (VIDEO)

Pasajul Lujerului din Capitală se poate prăbuşi în orice moment (VIDEO)

Pasajul Lujerului din Capitală se poate prăbuşi în orice moment (VIDEO)
Sursa foto: Lujerului
12 Mai 2009   •   23:29

Pasajul Lujerului din Capitală se poate prăbuşi în orice moment. Inspectorii în construcţii au decis că zona va fi închisă. Aşadar, vin vremuri grele pentru şoferi! Cu bulervardul Vasile Milea şi şoseaua Orhideelor blocate din cauza lucrărilor la pasajul Basarab, mai punem pe harta coşmarului rutier o bulină.

Pasajul Lujerul a fost construit acum 20 de ani. De atunci şi numarul maşinilor care trece prin el a crescut de zece ori. Pasajul nu a fost niciodată reparat, ci doar întreţinut pe alocuri şi curăţat din când în când. Aproape toţi pilonii se susţinere ai pasajului sunt brăzdaţi de jos şi până sus de crăpăuri adânci.

Şoferii nu sunt singurii care ştiu ca pasajul sta sa cada. Ştiu la fel de bine şi inspectorii în construcţii. ?Datorită solicitării şi uzurii în timp, părţile care trebuie reparate se degradeaza constant, din cauza trepidaţiilor, circulaţiei, din cauza gerului, din cauza frigului?, a explicat Ovidiu Corduneanu. În consecinţă, şefii Primăriei Capitalei au hotarât să repare de urgenţă pasajul. Vor sa refacă structura de rezistenţă, să înlocuiasca instalaţiile electrice pentru tramvaie şi să sa schimbe asfaltul.

Lucrările vor începe în luna august. Cea mai mare problemă pe care trebuie să o rezolve municipalitatea este traficul. Cum în zona Basarab circulaţia a fost deja închisa este imposibil să se interzică circulaţia şi prin pasajul Lujerului, aşa că muncitorii vor lucra cu maşinile trecând prin el. Vor fi restricţionate doar doua din cele patru benzi.

Reparaţiile la pasaj sunt estimate la zece milioane de euro şi vor fi gata în şapte luni suţine primarul Capitalei, Sorin Oprescu.



Observator

×
Subiecte în articol: pasaj Sorin Oprescu
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close