Antena 3 CNN Economic Auto VW Jetta TDI, aleasă maşina ecologică a anului la Los Angeles Autoshow

VW Jetta TDI, aleasă maşina ecologică a anului la Los Angeles Autoshow

VW Jetta TDI, aleasă maşina ecologică a anului la Los Angeles Autoshow
21 Noi 2008   •   15:30

În pofida unor evenimente tumultoase în industria auto, Los Angeles a deschis show-ul auto ce marchează debutul pentru evenimentele similare din SUA.
Chiar când producătorii americani din Detroit, conduşi de aproape falimentare General Motors, îşi pledează cauza la guvern pentru a fi ajutate cu banim la Los Angeles au venit să fie prezentate ultimele maşini în materie de maşini sport super puternice, SUV-uri nesătule de benzină sau camioane. Pe lângă acestea mai există şi maşinile hibrid, ce merg cu combustibil alternativ sau maşini electrice.
Showl din California premerge celui din Detroit, Chicago şi New York. Când se va ajunge la New York, în aprilie, se va şti dacă industria auto va suferi sau nu schimbări istorice.
Între timp, la Los Angeles, a fost aleasă ?maşina verde? a anului. ?Este o vreme imprtantă pentru maşinile ecologice?, aprecia Ron Cogan, editor al revistei Green Car Journal înainte de anuntarea câştigătorului competiţiei Maşina verde a anului.
Premiul a revenit lui Volkswagen Jetta TDI, un premiu binemeritat pentru VW care vinde motoare diesel in SUA din 1977. ?Pentru a se califica ca nominalizat, un autovehicul trebuie să etaleze caracteristici se ridică semnificativ talonul în performanţe ecologice şi să fie în producţie până la 1 ianuarie al anului acordării?, se arată în regulamentul concursului. Printre finaliştii din acest an s-au mai numărat BMW 335d, Ford Fusion Hybrid, Saturn Vue 2 Mode Hybrid, Smart Fortwo. Învingătorul a fost ales de editorii Green Car Journal şi un juriu ce a mai cuprins printre alţii pe legendarul Carroll Shelby, Jay Leno şi fiul lui Jacques Cousteau, Jean-Michel.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salon auto criza economica
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close