Antena 3 CNN Externe NASA a făcut publice imagini din satelit ale dezastrului petrolier din Golful Mexic (FOTO)

NASA a făcut publice imagini din satelit ale dezastrului petrolier din Golful Mexic (FOTO)

NASA a făcut publice imagini din satelit ale dezastrului petrolier din Golful Mexic (FOTO)
04 Mai 2010   •   15:02

11 oameni au murit după ce platforma petrolieră Deepwater Horizon s-a scufundat pe 22 aprilie, în Golful Mexic, în prealabil fiind zguduită de o puternică explozie. În prezent, puţul petrolier, scoate în continuare ţiţei la 1.524 de metri sub apă, care se scurge în Golful Mexic. Din nefericire, catastrofa durează de suficient de multă vreme astfel încât pata de petrol este acum vizibilă şi din spaţiu, relatează www.dvice.com. Astfel, NASA a făcut publică o fotografie color a dezastrului, realizată din spaţiu de satelitul Terra cu ajutorul instrumentului Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer.

Forma triunghiulară care se vede în partea dreaptă a fotografiei este locul în care soarele se reflectă din pata de petrol care a ajuns la suprafaţă, şi, după cum se vede din legendă, aceasta are diametrul de 24 de kilometri.

NASA utilizează datele colectate de la satelitul Terra pentru a ajuta Administraţia Naţională Americană a Oceanelor şi a Atmosferei (NOAA), despre care NASA spune că ar fi ?principala agenţie care se ocupă de cazurile scurgerilor de petrol?. NOAA utilizează avioane care survolează zona şi monitorizează ceea ce se întâmplă la faţa locului.



Nu există nici acum o strategie concretă pentru a repara distrugerile făcute de platforma scufundată. BP, compania care deţine platforma petrolieră, a folosit roboţi subacvatici, fără succes însă, şi intenţionează chiar să construiască un dom uriaş prin intermediul căruia să aspire petrolul. Cei care doresc să urmărească imiaginile din satelit cu privire la felul în care evoluează situaţia din Golful Mexic, pot accesa acest link către NASA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Golful Mexic dezastru ecologic NASA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close