Antena 3 CNN Externe De la vehicule de deplasare, la destinaţii turistice: Hotelurile-aeronavă găzduiesc turiştii extravaganţi (FOTO)

De la vehicule de deplasare, la destinaţii turistice: Hotelurile-aeronavă găzduiesc turiştii extravaganţi (FOTO)

De la vehicule de deplasare, la destinaţii turistice: Hotelurile-aeronavă găzduiesc turiştii extravaganţi (FOTO)
10 Noi 2009   •   18:20

Zborul cu avionul este adesea neplăcut, incomod sau plictisitor, ca să nu mai spunem periculos. Câţiva oameni de afaceri au găsit o soluţie de compromis pentru persoanele excentrice care şi-ar dori să se simtă ca acasă într-un avion: hotelurile-aeronavă. Acestea au însă poate un singur defect: nu te duc la destinaţie, ci ele în sine sunt o destinaţie turistică.

Dacă doriţi o cameră cu o privelişte de neuitat, încercaţi un Boeing 727 din 1965 în jungla din Costa Rica sau un vechi avion sovietic care a fost transformat într-un apartament de lux, în Olanda.


Resortul Costa Verde din Costa Rica
La prima vedere, acest Boeing 727 din 1965 pare că s-a prăbuşit în junglă. Dar după o incursiune în aeronavă veţi descoperi o ascunzătoare sofisticată cu două dormitoare, o baie, o mică bucătărie şi un balcon ce oferă o uimitoare privelişte spre coasta Parcului Naţional Manuel Antonio.

În acest resort de lux puteţi găsi şi restaurantul El Avion, găzduit de un avion Fairchild C-123. Pentru o noapte de cazare în hotelul-avion din Costa Verde trebuie să plătiţi cel puţin 450 de dolari, în funcţie de sezon. (costaverde.com)






Hotelul Aviator din Hampshire
Conceput de Ken McCulloch şi deţinut de TAG Aviation, Hotelul Aviator se află la marginea aerodromului Farnborough din Hampshire (la câţiva zeci de kilometri sud-vest de Londra) şi împrumută elemente de design ale aeronavelor. Camerele şi apartamentele fac aluzie la traficul aerian, însă fără să fie modelate precum un avion. Totul este realizat cu ajutorul fotografiilor în alb-negru ale avioanelor de epocă şi cu ajutorul pernelor brodate cu motive aeronautice.

Designul este şic, inspirat pe alocuri de detaliile interioare ale avioanelor care decolează şi aterizează la câţiva paşi de hotel. Preţul pentru o cameră dublă porneşte de la 130 de dolari. (aviatorfarnborough.co.uk).




Căsuţa-elicopter din Winvian, SUA
15 arhitecţi au creat o colecţie de locuri unice de închiriat, pe o suprafaţă de 45 de hectare în Connecticut, Statele Unite ale Americii. Aflate în zona rurală a Dealurilor Litchfield, căsuţele Winvian au motive de la Librărie la Muzică, Industire şi Maritim şi un hambar ciudat, ce găzduieşte un elicopter Sikorsky restaurat, al Pazei de Coastă americane

Elicopterul serveşte acum drept sufragerie pentru aparamentul din care face parte, având o canapea, un televizor cu ecran plat şi o punte de zbor, în timp ce dormitorul şi baia se află "afară" în hangar. Preţul pentru o cameră dublă proneşte de la 923 de dolari, cu mic dejun inclus. (winvian. com).



Airplane Suite, Olanda
Acest avion sovietic Ilyushin-18, ale cărui vremuri de zbor au apus de ceva timp, a fost transformat într-un apartament de lux, de cinci stele. Înainte de asta, avionul a servit în Germania de Est şi a mai fost folosit ca restaurant. Acum a fost dotat cu saună şi jacuzzi.

Deşi avionul din ani '60 stă la capătul pistei de aterizare din aeroportul Teuge, in estul oraşului Amsterdam, el nu mai poate să zboare, dar turiştii pot urmări alte nave luându-şi zborul în vreme ce stau confortabil într-un pat matrimonial. O noapte pentru două persoane în aeronava de 40 de metri costă 520 de euro, cu mic dejun inclus. (hotelsuites.nl).



Motelul avion, Noua Zeelandă
Parcul Woodlyn din nordul Noii Zeelande este casa unei colecţii de locaţii de cazare ciudate, de la Motelul hobiţilor până la acest cargobot Bristol din anii '50, care ultima oară a zburat în Războiul din Vietnam. Avionul are o carlingă intactă şi patru apartamente modeste, ce pot fi închiriate fiecare cu 110 dolari pe noapte.
(woodlynpark.co.nz).



Jumbo Hostel, Suedia
Acest Boeing 747 a fost transformat într-un cămin la începutul acestui an. A fost redesenat să găzduiască 72 de paturi aranjate într-un mare dormitor şi camere private, plus un apartament de lux în carlingă. Patul în dormitor costă 50 de dolari americani, în timp ce o cameră dublă costă 240 de dolari.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close