Antena 3 CNN Externe Primul hotel din spaţiu, deschis în 2012. Un sejur de trei zile va costa 4,4 milioane de dolari

Primul hotel din spaţiu, deschis în 2012. Un sejur de trei zile va costa 4,4 milioane de dolari

Primul hotel din spaţiu, deschis în 2012. Un sejur de trei zile va costa 4,4 milioane de dolari
Sursa foto: hotel spatial
02 Noi 2009   •   17:25

Turiştii spaţiali vor putea fi cazaţi, în mai puţin de trei ani, la primul hotel din spaţiu. Chiar dacă reuşita proiectului este privită cu scepticism, compania spaniolă The Galactic Suite Space Resort consideră că zborurile şi călătoriile spaţiale au un viitor strălucit, arată AFP.

Hotelul nu va fi accesibil oricui. Un sejur de trei nopţi va costa 4,4 milioane de dolari (3 milioane de euro). În acest preţ este inclusă şi o perioadă de antrenament de opt săptămâni, pe o insulă tropicală.

Pe perioada sejurului, turiştii vor vedea Soarele răsărind de 15 ori şi vor călători în jurul Terrei la fiecare 80 de minute.

Un număr tot mai mare de investitori sunt interesaţi de zborurile spaţiale. Virgin Galactic, firma specializată în voiaje spaţiale înfiinţată de miliardarul britanic Richard Branson, va realiza zboruri comerciale în spaţiu la un tarif de 200.000 de dolari.

Până în prezent, 43 de persoane şi-au confirmat rezervarea la primul hotel spaţial şi peste 200 intenţionează să viziteze hotelul.


Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close