Antena 3 CNN Externe Unde ne petrecem sărbătorile? Sejururile în străinătate, mai avantajoase ca vacanţele în România?

Unde ne petrecem sărbătorile? Sejururile în străinătate, mai avantajoase ca vacanţele în România?

Unde ne petrecem sărbătorile? Sejururile în străinătate, mai avantajoase ca vacanţele în România?
Sursa foto: statiuni montane
03 Noi 2009   •   09:27

Aproape şapte săptămâni ne mai despart de sărbătorile de iarnă, iar operatorii din turism se întrec în oferte care mai de care mai tentante. Cele mai căutate destinaţii rămân, însă, staţiunile montane din afara ţării, unde preţurile sunt mult mai accesibile. Astfel, o vacanţă de trei zile la o pensiune de trei stele din România are un preţ mediu de 180 de euro. La fel costă o astfel de excursie într-o staţiunea austriacă. Numai cheltuielile de transport fac diferenţa, notează jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt un adevărat magnet pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pentru un sejur de trei zile la o pensiune de 3 stele costul variază între 600 şi 750 de lei pentru o persoană. În sumă sunt incluse cazarea, micul dejun şi cina precum şi masa festivă de Crăciun.

În judeţul Hunedoara, la Straja, un pachet turistic asemănător ajunge la maximum 500 de lei pentru o persoană.

De luat în calcul ca destinaţie de sărbători este şi localitatea maramureşană Cavnic care dispune de două pârtii de schi. Aici preţurile sunt chiar mai mici. Spre exemplu, 5 zile în regim all inclusive ajunge la 700 de lei.

Preţuri asemănătoare sau chiar mai mici găsim la pensiunile din Austria. La Kaprun, staţiune montantă din centrul ţării, un sejur de şapte zile costă aproximativ 315 euro, fără masă.

Cea mai mare atracţie o reprezintă, însă, staţiunea Hochkar, aflată la 150 de kilometri de Viena. Preţul unei camere duble este de 20-25 de euro, iar abonamentul la pârtii pe toată durata şederii nu depăşeşte 350 de euro.

Preţurile accesibile se găsesc şi în staţiunile din Bulgaria. Un sejur de şapte zile la un hotel de trei stele costă 300 de euro, cu mic dejun şi cină incluse. Există, de asemenea, o pârtie specială pentru cei care vor să înveţe să schieze. Preţul cursurilor este de 170 de euro pentru adulţi şi de 120 de euro pentru copii. Masa specială de Crăciun costă circa 50 de euro de persoană.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Crăciun revelion sărbători
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close