Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul de Teatru Piatra Neamţ a ajuns la ediţia a XXIV-a: 25 de spectacole, între 21-30 octombrie

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ a ajuns la ediţia a XXIV-a: 25 de spectacole, între 21-30 octombrie

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ a ajuns la ediţia a XXIV-a: 25 de spectacole, între 21-30 octombrie
09 Oct 2009   •   02:44

Teatrul Tineretului organizează în perioada 21-30 octombrie 2009 cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ. Festivalul se va axa pe secţiunea PLEDEZ PENTRU TINE(RI). Pe lângă spectacolele selectate de către Mihaela Michailov (Facultăţi de Teatru) şi Oltiţa Cîntec (Profesionişti) - care vor participa în secţiunea mai sus amintită - în festival vor fi susţinute spectacole invitate şi producţii noi ale Teatrului Tineretului.
Un total de 25 spectacole, dintre care în secţiunea PLEDEZ PENTRU TINE(RI), 18 spectacole (11 Profesionişti şi 7 Şcoli de Teatru), 4 spectacole invitate şi 3 producţii ale Teatrului Tineretului (dintre care 2 vor avea premiera în cadrul festivalului).

Tot în cadrul festivalului, Fundaţia Culturală ?Camil Petrescu? va lansa un număr de 6 cărţi din seriile ?Dramaturgi de azi?, ?Mari regizori ai lumii?, ?Eseuri, cronici, însemnări teatrale? şi ?Galeria Teatrului Românesc?.

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ (cel mai vechi festival de teatru din România) este singurul festival din ţară care se adresează şi artiştilor aflaţi la început de drum (inclusiv Facultăţilor de Teatru). PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este o secţiune construită sub formă de concurs, care se adresează studenţilor şi tinerilor artişti (actori şi regizori), cu vârste de maxim 35 de ani. Având un caracter competitiv, în cadrul secţiunii se vor acorda premii pentru cel mai bun spectacol, pentru cel mai bun actor şi pentru cea mai bună actriţă.

Vedeţi programul Festivalului de Teatru



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close