Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mircea Albulescu: Meseria asta se uită la un moment dat şi spune: "Mă, ia vino tu şi slujeşte-mă toată viaţa!"

Mircea Albulescu: Meseria asta se uită la un moment dat şi spune: "Mă, ia vino tu şi slujeşte-mă toată viaţa!"

Mircea Albulescu: Meseria asta se uită la un moment dat şi spune: "Mă, ia vino tu şi slujeşte-mă toată viaţa!"
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Sep 2011   •   10:27
Titanul teatrului şi cinematografiei româneşti, Mircea Albulescu, a fost invitatul de vineri seară al lui Victor Ciutacu, la emisiunea "Vorbe Grele" de pe Antena 3.

El a vorbit despre convingerile sale politice de stânga şi despre motivul pentru care a refuzat înregimentarea politică dar şi despre
meseria de actor: Meseria asta, ca şi multe altele, este spinoasă. Într-o asemenea întâlnire, cei care cred că ei au ales să facă o meserie ca asta, se înşeală. Meseria se uită la un moment dat şi spune: „Mă, ia vino tu încoa şi slujeşte-mă toată viaţa ta!” şi atunci te duci rob în această meserie. Dacă nu eşti capabil să o iubeşti fără limite, fără condiţii, este mai bine să fugi.
 


Albulescu recunoaşte că i-ar fi plăcut totuşi, să fie „domnul doctor”, pentru a vindeca, pentru a mângâia un creştet de bătrân sau de copil, pentru a aduce o alinare, o mângâiere.

Albulescu a vorbit şi despre generaţia din care a făcut parte dar şi despre evoluţia generaţiilor:”Nouă ni s-a spus atunci „Promoţia de aur”. Dar ştiţi de ce noi am fost „Promoţia de aur”? Pentru că înaintea noastră a fost o „Promoţie de platină” şi după noi este o „Promoţie de diamant”. Sigur. Sunt foarte încrezător!”
 


Actorul nu s-a ascuns să recunoască şi faptul că a avut două momente când trebuia să moară, dar că de fiecare dată au murit alţi oameni, în locul său.
 

×
Subiecte în articol: Mircea Albulescu meserie actor teatru
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close