Antena 3 CNN Festivalul Enescu Ce bilete mai sunt disponibile la Festivalul Enescu! Printre concertele neepuizate se numără şi cele ale celebrelor Israel Philharmonic Orchestra şi London Symphony Orchestra

Ce bilete mai sunt disponibile la Festivalul Enescu! Printre concertele neepuizate se numără şi cele ale celebrelor Israel Philharmonic Orchestra şi London Symphony Orchestra

Ce bilete mai sunt disponibile la Festivalul Enescu! Printre concertele neepuizate se numără şi cele ale celebrelor Israel Philharmonic Orchestra şi London Symphony Orchestra
18 Feb 2015   •   14:32

Bilete pentru concerte precum cele ale Operei din München, Monte Carlo Philharmonic, dar și cele ale orchestrei americane distinsă cu un Pulitzer Prize for Music, San Francisco Symphony, precum și ale cunoscutei London Symphony Orchestra sub bagheta unuia dintre cei mai aclamați dirijori de origine română din lume, Ion Marin,  mai pot fi încă achiziționate, prin Eventim. Prețurile variază între 40 și 160 de lei.

Iubitorii de muzică clasică încă mai pot găsi bilete pentru câteva concerte din cadrul ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august – 20 septembrie). Acestea pot fi achizționate pe www.eventim.ro și prin rețeaua de magazine Eventim. Astfel, publicul mai poate opta pentru câteva dintre concertele din cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii (Sala Palatului), precum și pentru cele de la Ateneul Român – seria Concerte Camerale și seria By Midnight.

Aproximativ 25.000 de bilete (dintr-un total de 46.500) pentru ediția 2015 a Festivalului Enescu s-au vândut în numai o oră de la punerea în vânzare, luni, 16 februarie, ora 10.00.

Printre punctele de atracție din seria Mari Orchestre ale Lumii la care se mai pot găsi bilete se numără inclusiv concertul susținut de Orchestra Royal Concertgebouw Amsterdam (20 septembrie), care se află în top 10 cele mai bune orchestre ale lumii. Royal Concertgebouw Amsterdam este formata din 120 de muzicieni, din peste 20 de țări și are un public de 250.000 de spectatori pe an, iar prim-violonist al orchestrei este românul Liviu Prunaru. De asemenea, concertele susținute de Israel Philharmonic Orchestra (31 august și 1 septembrie) îl readuc la București pe cunoscutul Zubin Mehta, care a dirijat ediția din acest an a probabil celui mai cunoscut, promovat și urmărit eveniment de muzica clasicăa din lume: celebrul Concert de Anul Nou de la Viena.  

În premieră în Festival, orchestra San Francisco Symphony (6 și 7 septembrie) va interpreta și o lucrare de George Enescu. Are în palmares un Pulitzer Prize for Music. Și este prima orchestră care a făcut transmisii simfonice la radio, în anul 1926.

Seara de deschidere a Festivalului este rezervată unei prezențe românești puternice: Orchestra Română de Tineret (30 septembrie). Formată din tineri muzicieni, este una dintre cele mai promițătoare orchestre românești, premiată internațional. În vara anului 2014, orchestra a fost invitată să susțină o serie de concerte pe celebra scenă a Accademia di Santa Cecilia din Roma.

Bilete mai sunt și la concertele susțiunute de London Symphony Orchestra, sub bagheta unuia dintre cei mai aclamați dirijori de origine română din lume – Ion Marin. Orchestra va concerta în Festivalul Enescu în serile de 8 și 9 septembrie.

De asemenea, publicul mai poate opta pentru concerte precum cele ale Scottish Ensemble, Monte Carlo Philharmonic, Mozarteumorchester Salzburg sau Michelagelo Quartet de la Ateneul Român. Festivalul include mai multe prezențe românești importante: Filarmonica din Cluj (3 septembrie, Ateneul Român), Corul și Orchestra Filarmonicii George Enescu (14 septembrie, Sala Palatului), precum și concertul susținut de violonistul Ștefan Tarara (12 septembrie, Ateneul Român), laureat al Concursului Enescu, ediția 2014.

Lista completă a concertelor cu bilete disponibile 

Seria Mari Orchestre (Sala Mare a Palatului)
Orchestra Română de Tineret  - 30 august
Israel Philharmonic  Orchestra– 31 augusut si 1 septembrie
Orchestra Națională Radio – 2 septembrie
Staatskapelle  Dresden – 4 septembrie si 5 septembrie
San Francisco Symphony – 6 septembrie si 7 septembrie
London Symphony Orchestra – 8 septembrie  și 9 septembrie
Bayerische Staatsoper –  11 si 12 septembrie
Corul și Orchestra Filarmonicii George Enescu – 14 septembrie
Royal Liverpool Philharmonic Orchestra – 17 si 18 septembrie
Royal Concertgebouw Amsterdam – 20 septembrie

Seria Concerte Camerale (Ateneul Român)
Tharice Virtuosi – 31 august
Cvartetul Belcea – 1 septembrie
Scottish Ensemble – 2 septembrie
Filarmonica din Cluj – 3 septembrie
New European Strings Chamber Orchestra – 10 septembrie
Orchestra de Cameră București – 12 septembrie
Les Dissonaces – Xavier Philip – 14 septembrie
Monte Carlo Philharmonic  - 16 septembrie
Mozarteumorchester Salzburg – 17 septembrie
Michelangelo Quartet – 20 septembrie

Bilete mai sunt disponibile, de asemenea, în cadrul câtorva dintre concertele din seria by Midnight, precum și a Concertelor de dimineață.

Programul integral al ediției 2015 a  Festivalului Enescu este disponibil AICI





×
Subiecte în articol: festivalul enescu George Enescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close