Antena 3 CNN Festivalul Enescu John Malkovich, nominalizat de două ori la Premiile Oscar, pentru prima oară în România, la Festivalul George Enescu

John Malkovich, nominalizat de două ori la Premiile Oscar, pentru prima oară în România, la Festivalul George Enescu

John Malkovich, nominalizat de două ori la Premiile Oscar, pentru prima oară în România, la Festivalul George Enescu
Sursa foto: Foto: festivalenescu.ro
09 Aug 2013   •   17:18

De astăzi într-o lună, pe 9 septembrie 2013, Festivalul “George Enescu” prezintă publicului românesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul acestei ediţii: "The Infernal comedy"  (Confesiunile unui ucigaş în serie). Dirijorul austriac Martin Haselböck, împreună cu actorul american John Malkovich și cu regizorul austriac Michael Sturminger au dezvoltat această dramă teatrală.

Nominalizat de două ori la Premiile Oscar, actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane.

Este pentru prima dată când John Malkovich vine în România şi va interpreta rolul unui criminal în serie în piesa “The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer”, pe scena Ateneului Român, de la ora 17.00.

Piesa, care a avut premiera în 2006 în Los Angeles, este scrisă special pentru John Malkovich. Actorul american este narator și singurul personaj al firului epic, iar piesa este un “musical” cu arii ai unor compozitori celebri (Vivaldi, Haydn, Mozart, Van Beethoven), interpretate de orchestra de cameră Wiener Akademie condusă de Martin Haselbock şi de sopranele Laura Aikin şi Aleksandra Zamojska.

Spectacolul este subtitrat în limba română.

Concertul se va desfăşura cu casa închisă, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live (detalii aici).

Seria Spectacole de operă şi balet aduce de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, un alt eveniment de excepţie - "OTELLO", de Giuseppe Verdi, în interpretarea Corului şi Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, iar la pupitru se va afla dirijoarea americană Kery-Lynn Wilson. În rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un Premiu Grammy pentru înregistrarea interpretării operei „Tannhäuser”, de Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.

Se mai pot cumpăra bilete la acest eveniment, acestea fiind dispoibile pe site-ul eventim.ro.

În aceeaşi seară, de la ora 19.00, la Sala Palatului, Orchestra Sinfonica Nazionale Della RAI va interpreta, sub bagheta lui Juraj Valčuha, Suita nr. 1 în Do Major op. 9 a lui George Enescu, Philip Glass – Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră, solistă Anna Ţifu, laureată a Concursului Internaţional George Enescu, M. Ravel – Tzigane, rapsodie pentru vioară şi orchestră op. 76 (1924) şi I. Stravinski – Suita pentru orchestră “Ritualul primăverii”.

Bilete dispobile pe eventim.ro.

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului.

A mai rămas mai puţin de o lună până când începe cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România, Festivalul “George Enescu”, care se desfășoară între 1 şi 28 septembrie 2013, în Bucureşti și în mai multe orașe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanţi muzicieni contemporani.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close