Antena 3 CNN Timp liber Film A fost stabilit programul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti 2015

A fost stabilit programul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti 2015

A fost stabilit programul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti 2015
17 Apr 2015   •   15:10

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Club Control. Numele invitaților speciali și programul complet vor fi anunțate în zilele ce urmează.

Juriul celei de-a 11-a ediții a București IFF este format din Selma Mehadžić, directorul de programe al Festivalului de Film de la Zagreb, actrița germană Anjorka Strechel, Laurențiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor din România, Feti Dautović, producător și profesor universitar de origine sârbă și Edvinas Puksta, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film de la Vilnius.

Pentru al cincilea an consecutiv, festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus de această dată din Cătălin Olaru, Michal Klimkiewicz și Horia Barna.

Alături de filmele din competiție și proiecțiile deja anunțate, publicul bucureștean va avea ocazia să vadă alte câteva titluri prezentate în premieră în cadrul festivalului: cel mai nou opus al lui Fatih Akin, Tăietura/ The Cut, o dramă istorică ce discută genocidul armean de la începutul secolului XX; Mr. Kaplan (regia Alvaro Brechner), propunerea Uruguayului pentru Oscarul de film străin 2015; Palo Alto, debutul în regie al Giei Coppola (urmând pașii străbunicului Francis Ford și ai mătușii Sofia), bazat pe romanul omonim semnat James Franco; Pasolini, cel mai nou film al lui Abel Ferrara, cu Willem Dafoe în rolul irepetabilului cineast italian; și Trei inimi/ 3 Coeurs, de Benoit Jacquot, în care Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg și Chiara Mastroianni construiesc un inedit triunghi amoros.

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român și Uniunii Cineaștilor din România, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

Eveniment prezentat de Antena 3

Programul complet al Bucureşti IFF îl puteţi consulta în documentul ataşat AICI şi în poza de mai jos.






 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close