Antena 3 CNN Timp liber Film A murit fostul fotbalist Gheorghe Dărăban

A murit fostul fotbalist Gheorghe Dărăban

A murit fostul fotbalist Gheorghe Dărăban
05 Ian 2017   •   19:35

Gheorghe Dărăban a murit. A murit fostul fotbalist Gheorghe Dărăban, jucător important la FC Bihor în anii 60-70, dar și un antrenor de succes, care a promovat-o pe FC Bihor în prima ligă, în 1984.

Anunțul despre decesul lui Dărăban a fost făcut de alt orădean de marcă din fotbalul românesc, Marcel Pușcaș, scrie libertatea.ro.

Dărăban este primul nume important din fotbalul românesc care s-a stins în 2017.

„Din păcate, sunt prea mulți care pleacă devreme dintre noi. Ieri s-a dus și cel care mi-a fost antrenor la juniorii mari, tineret și seniori la FC BIHOR , GHEORGHE DĂRĂBAN. A jucat 8 sezoane pentru Oradea ( 1968-1976 ), iar apoi s-a dedicat meseriei de antrenor. Un neaoș român, născut în HOLOD a reușit să pornească în fotbal din Beiuș și să debuteze în Divizia A la Crișul Oradea, exact la barajul de promovare din 1968. Era singurul român la acea vreme din echipă.  (...) Nu știu ce-au învățat colegii mei de generație de la el, dar pentru mine a însemnat mult. A fost omul care mi-a dat încredere. Țin minte că după un meci al tineretului, am urmărit partida echipei de seniori din tribună. Aveam 17 ani și mi-a spus: «Îi vezi pe ăștia? Tu poți să-i depășești! Ai răbdare, fii serios, muncește și o să vezi că vei debuta!» (...) DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ, DOMNULE DĂRĂBAN”, a scris Pușcas pe Facebook.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close