Antena 3 CNN Timp liber Film Andra Guți, premiul pentru cea mai bună actriță, la Festivalul de Film de la Locarno

Andra Guți, premiul pentru cea mai bună actriță, la Festivalul de Film de la Locarno

Andra Guți, premiul pentru cea mai bună actriță, la Festivalul de Film de la Locarno
Sursa foto: Foto: Facebook/Andra Guti
12 Aug 2018   •   14:57

Tânăra actriţă Andra Guţi, care a câştigat sâmbătă Leopardul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Locarno, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că premiul reprezintă răsplata muncii sale şi a lui Radu Muntean pentru personajul din filmul "Alice T.". 

"Premiul îl consider răsplata muncii mele şi a lui Radu asupra acestui personaj şi în acelaşi timp mi-a dat încrederea de care aveam nevoie la început de drum. Radu este un perfecţionist, ştie exact ce vrea şi are aşteptări foarte ridicate de la toţi cei din jurul lui. A fost obositor - castingul, repetiţiile şi filmările - care au durat aproape un an, dar a fost cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea", a spus Andra Guţi. 

Ea a precizat că a fost anunţată că va primi premiul pentru cea mai bună actriţă cu o seară înainte chiar de directorul festivalului, Carlo Chatrian. 

"Anunţul mi-a fost dat de către directorul festivalului, Carlo Chatrian, telefonic, cu o seară înainte de ceremonia decernărilor. De atunci, până în momentul încheierii decernărilor, am fost atât de impresionată de ce mi se întâmpla, de reacţiile juriului asupra filmului nostru, de agitaţia şi mândria echipei, familiei, prietenilor, până şi a necunoscuţilor încât n-am reuşit să mă bucur singură, cu adevărat, de premiu nici până acum", a mai spus tânăra actriţă. 

Andra a spus că se gândeşte ca următorul său pas să fie o facultate de actorie. "De acum încolo voi aplica la o facultate de actorie, însă, deocamdată, nu pot să vă spun unde", a precizat câştigătoarea premiului de la Locarno. 

Actriţa Andra Guţi a primit, sâmbătă, la Festivalul de Film de la Locarno (Elveţia), "Leopardul pentru cea mai bună interpretare feminină" pentru rolul jucat în pelicula "Alice T.". 

Andra Guţi s-a născut la Valladolid, Spania, în 1999, şi a absolvit Liceul de Arte "Dinu Lipatti" în 2018. "Alice T." este primul ei rol principal, rol pentru care a participat la un casting cu peste 800 de tinere actriţe. Filmările au avut loc imediat după ce Guţi a împlinit 18 ani. Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului a avut loc între 1 şi 11 august 2018. Înfiinţat în 1946, este unul dintre festivalurile de film cu cea mai veche tradiţie, fiind recunoscut ca o platformă de prestigiu pentru filmele de artă. 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close