Antena 3 CNN Timp liber Film BREXIT. Game of Thrones, pus în pericol de ieșirea din UE a Marii Britanii

BREXIT. Game of Thrones, pus în pericol de ieșirea din UE a Marii Britanii

BREXIT. Game of Thrones, pus în pericol de ieșirea din UE a Marii Britanii
25 Iun 2016   •   16:25

Filmările la serialul de mare succes "Game of Thrones" ar putea suferi tăieri de buget legate de Brexit. Seria produsă de HBO ar putea întâmpina probleme financiare la turnarea ultimelor două sezoane din cauza ieşirii Mari Britanii din Uniunea Europeană, fiind finanţată parţial de Fondul European de Dezvoltare regională (FEDR), organism care vizează creşterea economică în Uniune, relatează publicaţia Foreign Policy, preluată de directmatin.fr.

Situaţia este posibilă ţinând seama că serialul se filmează în Irlanda de Nord, membră a Uniunii Europene. Drept consecinţă logică a Brexitului, suma acordată de FEDR ar putea fi afectată de gestul Marii Britanii. Domeniul audiovizual britanic - film şi TV - a obţinut subvenţii de aproape 29 de milioane de euro din partea FEDR sau de la organizaţii precum Creative Europe, program destinat sectorului cultural european.

Peste 280 de actori, printre care Keira Knightley şi Helena Bonham Carter, şi lideri din domeniile creative din Marea Britanie au semnat o scrisoare publicată în 19 mai în The Telegraph, încurajând ţara să se menţină în UE. "Ieşirea din UE ar fi un salt în necunoscut pentru milioane de oameni din Regatul Unit şi pentru milioane de britanici din străinătate, care beneficiază de creşterea şi de dinamismul sectorului cultural al Marii Britanii", se spunea în scrisoare. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit Marea Britanie Game of Thrones
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close