Antena 3 CNN Timp liber Film Ce s-a întâmplat cu actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret. BLESTEMUL care l-a urmărit după aceea

Ce s-a întâmplat cu actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret. BLESTEMUL care l-a urmărit după aceea

Ce s-a întâmplat cu actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret. BLESTEMUL care l-a urmărit după aceea
de O.P.    |    03 Mai 2013   •   10:08

"Personajul" Iisus este considerat de către actori "rolul suprem" pe care îl pot juca, deoarece este modelul absolut, de la care fiecare om are ceva de învăţat. 

Robert Powell este cle care a rămas în memoria a milioane de oameni din întreaga lume drept "Iisus din Nazareth", iar la 35 de ani de la premiera filmului, acesta rămâne o capodoperă a cinematografiei.

Pentru Robert Powell rolul Mântuitorului a fost o experienţă traumatizantă uneori, dar extrem de frumoasă şi solicitantă, iar versiunea lui Zeffirelli asupra filmului a făcut ca această interpretare a adevărurilor Scripturii să fie cea mai îndrăgită de lume.



Însă ceva s-a întâmplat cu Powell după ce a jucat acest rol. Înainte de accepta provocarea lui Zeffirelli, actorul era un ateu declarat, însă după realizarea peliculei, a ajuns chiar să se considere "trimisul lui Dumnezeu pe Pământ".

Cei din cercul lui de prieteni ar spune că actorul ar fi urmărit de un fel de blestem. "După ce a jucat rolul Mântuitorului, Robert nu s-a mai simţit niciodată împlinit, niciun alt rol nu l-a mai captivat, niciul alt film nu l-a mai atras. Întotdeauna amintea de momentele memorabile în care el îl interpreta pe Iisus din Nazaret".


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close