Antena 3 CNN Timp liber Film Doliu la Hollywood! Regizorul Herschell Gordon Lewis a murit la 87 de ani

Doliu la Hollywood! Regizorul Herschell Gordon Lewis a murit la 87 de ani

Doliu la Hollywood! Regizorul Herschell Gordon Lewis a murit la 87 de ani
Sursa foto: Foto: http://herschellgordonlewis.com/
27 Sep 2016   •   09:26

Regizorul american Herschell Gordon Lewis, supranumit părintele cinematografiei "gore", a murit la 87 de ani, a declarat reprezentanta cineastului pentru revista Entertainment Weekly, citată de EFE.

Potrivit sursei, regizorul "a murit liniştit în somn" duminică noapte. Reprezentanta cineastului a reamintit că acesta suferea de insuficienţă cardiacă cardiacă congestivă.

Născut la 15 iunie 1929 la Pittsburgh (Pennsylvania, SUA), Herschell Gordon Lewis a avut un rol fundamental în naşterea şi consolidarea cinematografiei 'gore', un sub-gen al filmelor de groază bazat pe violenţă extremă, sângeroasă şi viscerală.

Filmul său 'Blood Feast' (1963) este considerat un pionier al genului 'gore' şi a avut o continuare, 40 de ani mai târziu, remake-ul 'Blood Feast 2: All U Can Eat' (2002).

Filmografia lui Herschell Gordon Lewis include titluri ca 'Two Thousand Maniacs!' (1964), 'Color Me Blood Red' (1965) sau 'The Wizard of Gore' (1970).

"Fiinţa umană a avut mereu o sete uriaşă de sânge", declarase regizorul în 2000, cu prilejul participării la San Sebastian Horror and Fantasy Film Festival din Spania.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: regizor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close