x close

Fii alături de noi!

Lungmetrajul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film de la Berlin

de 21 Feb 2016   •   09:52
Lungmetrajul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film de la Berlin 13
Lungmetrajul "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a câştigat Premiul C.I.C.A.E - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai" (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă), la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

Prezent în secţiunea "Forum" a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a câştigat, sâmbătă, Premiul C.I.C.A.E - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai". Trofeul, care reprezintă o importantă "carte de vizită" a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci, informează echipa filmului, într-un comunicat remis Mediafax.

Juriul format din Michal Matuszewski, Aistė Račaitytė şi Lysann Windisch a avut de ales dintr-o listă de 44 de producţii participante, din care 34 au fost proiectate în premieră mondială.

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, "Ilegitim", a fost primit cu aplauze furtunoase din partea publicului, dar şi cu cronici laudative din partea jurnaliştilor internaţionali.

"Sitaru, susţinut de o distribuţie remarcabilă, nu alunecă în capcanele unui film tezist, nu îşi judecă niciunul dintre personaje şi semnează un film provocator care poate fi interpretat în mai multe chei. Cel mai probabil, filmul 'Ilegitim' va genera multiple dezbateri", a scris publicaţia franceză Le Figaro.

poza

Actualitate

CaN România: Lazarus dezgroapă morții

Jurnalistul Luis Lazarus este de părere că există crime la comandă în România. ”Eu cred că el e Condrea (cel care a fost îngropat - n.r.), dar nu cred că s-a sinucis sau că a avut...

28 Mai 2016  •  00:31

poza

Show

Divorțează după 30 de ani de căsnicie. Cine e vedeta

Ozzy Osbourne şi Sharon s-ar fi despărţit din nou, după 33 de ani de căsnicie, iar de data aceasta motivele nu sunt dependenţa de alcool sau de droguri a starului rock. Surse apropiate vedetelor au declarat pentru...

27 Mai 2016  •  17:25

sati