Antena 3 CNN Timp liber Film O actriţă din Star Trek participă la o misiune reală coordonată de NASA

O actriţă din Star Trek participă la o misiune reală coordonată de NASA

O actriţă din Star Trek participă la o misiune reală coordonată de NASA
Sursa foto: Foto: ro.wikipedia.org
04 Aug 2015   •   17:57

Nichelle Nichols, interpreta personajului Uhura din serialul de televiziune "Star Trek", se va afla la bordul unui vehicul suborbital care va participa la o misiune ştiinţifică creată de NASA, informează people.com.
   
Deşi au trecut 49 de ani de când Nichelle Nichols a interpretat pentru prima dată rolul locotenentului Uhura în serialul "Star Trek", relaţia ei cu explorarea Universului continuă şi în zilele noastre. Actriţa americană, în prezent în vârstă de 82 de ani, a anunţat că va fi unul dintre pasagerii vehiculului spaţial SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), care va avea la bord şi un puternic telescop, creat pentru a studia atmosfera terestră, dar şi comete şi alte corpuri cosmice.
   
Acest zbor operat de NASA va avea loc pe 15 septembrie.
   
Nichelle Nichols - care şi-a revenit foarte bine după un minor accident vascular cerebral suferit în luna iunie - a spus că proiectul respectiv nu reprezintă un zbor spaţial.
   
"SOFIA nu zboară, din păcate, în spaţiu. Este un observator aeropurtat, un telescop uriaş instalat în interiorul unui avion 747, care va zbura cât de sus va fi posibil. Am participat la un zbor similar, la primul observator aeropurtat, în 1977. Este o experienţă uimitoare, care îţi oferă o perspectivă complet diferită asupra Pământului. Sper să fac multe fotografii minunate", a precizat actriţa americană.
   
Nichelle Nichols a dezvăluit apoi pe blogul ei că noua misiune nu va reprezenta prima sa prezenţă într-un vehicul dezvoltat de NASA.
  
"SOFIA este de fapt a doua generaţie de observatoare aeropurtate. Prima generaţie a fost Observatorul Aeropurtat Keiper, care a zburat la mijlocul anilor 1970, cu care am avut onoarea de a zbura şi chiar de a opera anumite echipamente ale sale", a spus vedeta americană.
   
După încheierea seriei originale de episoade din serialul "Star Trek", actriţa Nichelle Nichols a ajutat agenţia spaţială americană să recruteze astronauţi care erau femei sau aparţineau unor minorităţi. Printre astronauţii recrutaţi prin intermediul acelui program s-a aflat şi Sally Ride, prima femeie-astronaut din Statele Unite ale Americii.
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close