Antena 3 CNN Timp liber Film Realizare uriașă: Un film românesc apare în top 100 cele mai bune filme din secolul XXI

Realizare uriașă: Un film românesc apare în top 100 cele mai bune filme din secolul XXI

Realizare uriașă: Un film românesc apare în top 100 cele mai bune filme din secolul XXI
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Aug 2016   •   16:19

Controversata peliculă ''Mulholland Drive'' (''Calea Misterelor'') conduce în topul celor mai bune 100 de filme din secolul XXI, la realizarea căruia au contribuit 177 de critici din toată lumea, conform BBC.

În schimb, cea mai interesantă apariție în top este pelicula românească "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", a regizorului Cristian Mungiu.

Pelicula a fost plasată pe locul 15 în top. Filmul a reușit, astfel, să devanseze filme mult mai cunoscute, precum The Dark Knight, City of God, Inception sau The Hurt Locker.

BBC Culture a comandat acest sondaj printre critici pentru a afla care sunt cele mai bune 100 de filme ale secolului XXI după.

Pentru acest sondaj, numărul criticilor chestionaţi aproape s-a triplat, fiind proveniţi de pe toate continentele. ''Cu excepţia Antarcticii'', după cum menţionează BBC.

Unii dintre cei 177 de specialişti sunt recenzori de film la ziare şi reviste, sau scriu pentru site-uri de profil, iar alţii provin din mediul academic şi sunt experţi în cinematografie.

Vezi lista întreagă cu cele mai bune filme ale secolului XXI

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cristian Mungiu filme top
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close