Antena 3 CNN Timp liber Film Un regizor celebru a murit la vârsta de 63 de ani

Un regizor celebru a murit la vârsta de 63 de ani

Un regizor celebru a murit la vârsta de 63 de ani
Sursa foto: Foto: ESRA
24 Aug 2017   •   10:16

Cineastul francez Alain Berberian, regizorul unor filme precum "La Cite de la peur" şi "Le Boulet", a murit marţi la vârsta de 63 de ani, a declarat miercuri pentru AFP agentul de presă al artistului, confirmând astfel o informaţie apărută în publicaţia La Tribune de Geneve.

Agentul de presă nu a dezvăluit localitatea în care s-a produs decesul anunţat de cotidianul elveţian. Alan Berberian, de origine armeană, a fost spitalizat recent.

Fost colaborator al grupului umoristic Les Nuls, ale cărui emisiuni au fost difuzate de postul de televiziune Canal+, devenit apoi regizor al emisiunilor şi reclamelor parodice create de acelaşi colectiv de umorişti, Alan Berberian, care şi-a început cariera lucrând în echipa de montaj de la Canal+, a fost fratele creatorului de benzi desenate Charles Berberian.

În 1994, cineastul a colaborat cu membrii grupului umoristic Les Nuls - Alain Chabat, Chantal Lauby şi Dominique Farrugia - în comedia "La Cite de la peur".

În 1997, a regizat o altă comedie, inspirată din universul paparazzilor, cu Patrick Timsit şi Vincent Lindon.

În 2002, a regizat filmul "Le Boulet", ai cărui protagonişti au fost Gerard Lanvin şi Benoit Poelvoorde.

Doi ani mai târziu, cineastul francez a regizat pelicula "L'enquete corse", cu Christian Clavier şi Jean Reno în rolurile principale. Acel film s-a inspirat din benzile desenate create de Petillon.

Cel mai recent succes de box office al său, lungmetrajul "L'Ile aux tresors", cu Gerard Jugnot şi Alice Taglioni, a fost lansat în 2007.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close