Antena 3 CNN Timp liber Fun Perle la Bac: "Iorgu n-are stofă de amorez, în loc să-şi apere tipa, el fuge de bărba-su"

Perle la Bac: "Iorgu n-are stofă de amorez, în loc să-şi apere tipa, el fuge de bărba-su"

Perle la Bac: "Iorgu n-are stofă de amorez, în loc să-şi apere tipa, el fuge de bărba-su"
30 Iun 2010   •   10:42

Nu trece an fără să ne amuzăm pe seama prostiilor scrise de absolvenţii de liceu în lucrările de la BAC. Elevii au fost şi anul acesta cam nepregătiţi şi ca să o scoată la capăt s-au apucat să inventeze, fiecare după cum l-a dus capul.

Mulţi elevii au dovedit şi în acest an că au terminat degeaba liceul. Unii nu ştiu deloc limba română, alţii o inventează sau mai grav folosesc limbajul străzii.

?Când ai gagică măritată, trebuie să o aperi musai, nu să-ţi pui coada pe spinare...? Aşa a înţeles un elev care a făcut 12 ani de şcoală comedia Iorgu de la Sadagora de Vasile Alecsandri. Textul la prima citire le-a dat frâu liber imaginaţiei elevilor care au scris:

?Iorgu de la Sadagora nu are stofă de amorez, că în loc să-şi apere tipa, el fuge de bărba-su!?

Comedie, comedie, dar limbajul folosit de elevi chiar a stârnit răsul profesorilor. Însă nu destul încât să primească sfântul 5. Nici la capitolul omenie, elevii nu au trecut proba interpretării.

"E bine să faci fapte bune, dar nici prea multe bune să nu fie, că pe urmă o să fii luat de prost şi asta-i cam nasol." Cam nasoale vor fi notele elevilor... spun acum şi profesorii.

Noroc cu basmul cult. Aici pregătirea elevilor a fost de fapt un ?copy-paste? din culegerile de specialitate. O variantă mai bună decât invenţiile.

?Personajul principal din basm a fost alb la început, dar s-a făcut negru de supărare, că l-a prins Spânu şi l-a băgat într-o fântână de unde a ieşit decât ameţit şi rob?.

?Prietenii lui Harapi Albi erau înalţi de ajungeau până la soare şi lună, iar apoi se făceau la loc mai mici şi vorbeau cu tovarăşul lor care stătea la sol?.

Profesorii spun că, de la an la an, elevii sunt tot mai slab pregătiţi. Iar asta se va vedea în notele pe care le vor primi duminică, atunci când vor fi afişate rezultatele.

Observator

 

Foto: Intact Images

 

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close