Antena 3 CNN Timp liber Muzică Dincolo de știri: Adrian Daminescu, povestea din spatele piesei ”România”

Dincolo de știri: Adrian Daminescu, povestea din spatele piesei ”România”

Dincolo de știri: Adrian Daminescu, povestea din spatele piesei ”România”
28 Mai 2016   •   23:23

Adrian Daminescu a venit la ”Dincolo de știri”, de la Antena 3, unde a vorbit despre povestea din spatele piesei ”România”, supranumită imnul tuturor românilor.

Artistul a povestit că a scris piesa într-o zi, când era în Londra, la pescuit, și soacra lui i-a adus mai multe ziare care relatau pe larg evenimentele din România, din 13-15 iunie 1990, zilele negre ale Mineriadei.

”Mi-a aruncat 17 reviste și mi-a spus: uite ce fac românii tăi! Până în momentul acela îmi spunea: ești din România, revoluționari, bravo, ați făcut o chestie extraordinară! Pentru mine a fost cea mai mare rușine. Am și uitat că eram cu mașina. Nu a mai durat mult și m-am întors în România, îmi era prea dor de ea”, a spus Adrian Daminescu, la Antena 3.

Adrian Daminescu, impresionat de tinerii de la concertul Fotza Zu

”Nu aplaudați! Dacă ați aplauda, ați aplauda eșecurile dumneavoastră și ale mele. Pentru că n-am fost atenți când am ales. Nu trebuie să alegem din mândrie sau că ne place sau din interes, trebuie să alegem cu mintea. Învățați cât puteți, pentru că un popor deștept e foarte greu de îngenuncheat”, a spus artistul la finalul concertului.

Adrian Daminescu, pe scena Fortza ZU

×
Subiecte în articol: Dincolo de stiri Cristina Topescu
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close