Antena 3 CNN Timp liber Muzică Trupa Gogol Bordello concertează din nou în Capitală, pe 9 martie

Trupa Gogol Bordello concertează din nou în Capitală, pe 9 martie

Trupa Gogol Bordello concertează din nou în Capitală, pe 9 martie
Sursa foto: Foto: ipoblog.wordpress.com
21 Ian 2011   •   16:30

Formaţia Gogol Bordello revine în România, într-un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 martie, informează Mediafax. Concertul trupei face parte din turneul "We Comin' Rougher".
   
Un fusion multietnic venit de niciunde şi de oriunde, care este ilustrarea artei de a amesteca genurile fără a pierde forţa lăutărească originară, muzica Gogol Bordello nu ţine seama de tabuuri: este o explozie dementă de energie, versuri fără perdea şi umor negru.

Trupa are la activ cinci albume de studio - "Voi-la Intruder" - 1999, "Multi Kontra Culti vs. Irony" - 2002, "Gypsy Punks: Underdog World Strike" - 2005,"Super Taranta!" - 2007 şi "Trans-Continental Hustle" - 2010 -, precum şi unul live ("Live from Axis Mundi" - 2009) şi un EP ("East Infection" -2005) şi sute de spectacole incendiare pe toate scenele lumii.
   
Gogol Bordello reprezintă o combinaţie insolită din toate punctele de vedere. Un ucrainean, doi ruşi, un israelian, un etiopian, un ecuadorian şi un american, o chinezoaică scoţiană şi o thailandeză americană amestecă sunetele tradiţionale ale muzicii ţigăneşti cu orice altceva se mai poate cânta din acordeon, vioară, tobe, trompete sau saxofon.

Cel mai recent album Gogol Bordello, "Trans-Continental Hustle", ale cărui piese vor răsuna pe scena de la Bucureşti, a beneficiat de contribuţia legendarului Rick Rubin, un colaborator de încredere al AC/DC, Johnny Cash, U2 şi Red Hot Chilli Peppers.

Albumul include 13 piese cu parfum cultural divers, conţine hituri de referinţă, precum "Immigraniada" - o poveste despre imigranţi cu un tempo obsedant - sau "Pala Tute", piesa pe care, din 2008, Madonna a inclus-o în turneul său mondial, în varianta remixată "La Isla Bonita/ Lela Pala Tute". 
       

×
Subiecte în articol: trupa concert formatie România album
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close