Antena 3 CNN Timp liber Muzică Un cunoscut interpret de muzică ușoară a murit!

Un cunoscut interpret de muzică ușoară a murit!

Un cunoscut interpret de muzică ușoară a murit!
14 Iun 2016   •   10:41

Interpretul de muzică uşoară Anatol Dumitraș a murit în această dimineaţă la vârsta de 60 de ani. Informaţia a fost confirmată de şefa Direcţiei Cultură a Primăriei Chisinău, Lucia Culev.

Cântăreţul a fost răpus de cancer. În iulie, anul trecut a fost internat la o clinică din București, iar în august a fost supus unei intervenţii chirurgicale, potrivit publika.md.

Atunci, pentru a-l susţine, colegii de breaslă au organizat un concert de caritate.  

Anatol Dumitraş s-a născut la 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni. După absolvirea şcolii decide să devină electrician. Astfel, urmează o şcoală profesională, apoi lucrează conform specializării în localitatea sa de baştină, dar numai câteva luni.

Deoarece înclinaţiile sale muzicale îi dădeau ghes, interpretul abandonează cu uşurinţă prima meserie şi îmbrăţişează muzica. Cariera sa de interpret începe în anul 1982, în calitate de solist al formaţiei "Bucuria", un an mai târziu îl găsim în componenţa altui ansamblu - "Legenda", iar pe parcursul anilor 1986-1989 este solist al formaţiei "Plai".

Din anul 1989 şi până în anul 1991 a fost solist şi conducător artistic al formaţiei "Olymp", apoi în perioada 1991-1993 - solist şi conducător artistic al formaţiei "Alai".

În 1993, Anatol Dumitraş devine solist al Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" din Chişinău. Pe parcursul anilor reuşeşte să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională din Moldova. Din 1995 deţine titlul onorific de maestru în artă.

Discografia sa numără albumele "Sus paharul" (2000), "Ultima seară" (2003), "Azi la masa mare" (2005), "Anii mei - destinul meu" (2007) şi "Roata vieţii", înregistrat în 2008.

×
Subiecte în articol: muzica
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close